ΓΔ: 2302.97 0.13% Τζίρος: 105.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:11:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φωτογραφία Shutterstock

Συνελήφθησαν 2 άτομα που προσποιούνταν τους λογιστές, για απάτες

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 10-8-2025, -2- άτομα ηλικίας 24 ετών, κινούμενοι με επιχειρησιακό όχημα στην περιοχή του Κερατσινίου.

Αποδομήθηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ελληνικού-Αργυρούπολης εγκληματική ομάδα (συμμορία) τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 10-8-2025, -2- άτομα ηλικίας 24 ετών, κινούμενοι με επιχειρησιακό όχημα στην περιοχή του Κερατσινίου.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ελληνικού-Αργυρούπολης, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό την τέλεση απατών και συνακόλουθα την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας δρώντας με διαφορετική σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους, αρχικά καλούσαν πρωινές και μεσημεριανές ώρες, κυρίως ηλικιωμένους, χρησιμοποιώντας επιχειρησιακούς αριθμούς τηλεφωνικών συνδέσεων, προσποιούμενοι τους λογιστές και με το πρόσχημα οφειλής προς την εφορία ή αποφυγής επιβολής προστίμου τους ζητούσαν να παραδώσουν χρυσαφικά προκειμένου να εκτιμηθεί η αξία τους, καθώς και χρηματικά ποσά.

Στη συνέχεια, μέλος της εγκληματικής ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβαινε στις οικίες των θυμάτων με επιχειρησιακό όχημα, το οποίο είχε μισθωθεί από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και παραλάμβανε χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους αλλά και τις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ζεύγος γυαλιών ηλίου, χειρουργική μάσκα και ρουχισμός που είχαν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες απάτες,
  • 2 επιχειρησιακές συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • μικροποσότητα κάνναβης και
  • φαρμακευτικά δισκία.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 7 περιπτώσεις απάτης, διαπραχθείσες σε Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βριλήσσια, Αχαρνές, Μαρούσι και Πειραιά. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 28χρονου μετά από καταγγελία συζύγου

Ένας 28χρονος συνελήφθη στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία της 21χρονης συζύγου του για γενετήσιες πράξεις χωρίς συναίνεση. Ο συλληφθείς προσπάθησε να διαφύγει με φορτηγό, αλλά ακινητοποιήθηκε έπειτα από καταδίωξη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για τη δολοφονία του Γ. Μοσχούρη στο Χαλάνδρι τον Απρίλιο 2025. Κατηγορούνται επίσης για έκρηξη σε επιχείρηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ένας ακόμη φερόμενος δράστης κρατείται ήδη στη φυλακή.
Επεισόδια νύχτα αναρχικοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ληστής με σουγιά σε κατάστημα ψιλικών και δεύτερη απόπειρα

Συνελήφθη 31χρονος στη Θεσσαλονίκη, που με σουγιά προσπάθησε να ληστέψει μίνι-μάρκετ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει 790 ευρώ από ψιλικατζίδικο. Ο δράστης οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Η οικογένεια του 21χρονου ζούσε υπό φόβο και απειλές από τον δράστη

Η οικογένεια του 21χρονου ζούσε υπό συνεχή απειλή και φόβο από τον 54χρονο δράστη, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Αλεξάνδρα Σπανάκη. Τώρα επικεντρώνονται στη διαχείριση της απώλειας, ενώ θα ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Τρεις συλλήψεις για οπαδική βία

Στο Αγρίνιο συνελήφθησαν τρεις άνδρες για αθλητική βία, τραυματισμό δύο νεαρών λόγω οπαδικών διαφορών και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο ενώ άλλοι δύο συνεργοί αναζητούνται.
Πέναλτι δικαστική απόφαση
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Νεκρός εντοπίστηκε ο δικαστής της πρώην πρώτης κυρίας

Νεκρός βρέθηκε Νοτιοκορεάτης δικαστής που είχε πρόσφατα αυξήσει την ποινή της πρώην πρώτης κυρίας, σύμφωνα με την αστυνομία. Εντοπίστηκε στο Εφετείο της Σεούλ και ο θάνατός του δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.