ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
Αεροφωτογραφία του λιμανιού Πειραιά με πλοία και πόλη στο φόντο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων στον Πειραιά για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ναυτεργατικά και εργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 14 Αυγούστου, στην πύλη Ε12 του Πειραιά, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν ναυτεργατικά και εργατικά σωματεία την Πέμπτη 14 Αυγούστου, στις 7 το πρωί, στην πύλη Ε12 του λιμανιού του Πειραιά (Λιοντάρι), υπογραμμίζοντας το αίτημά τους για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την αναμενόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, μεταφέρει "στους ανέμελους τάχα τουρίστες, ισραηλινούς στρατιώτες".

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η επιλογή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να παραμερίσει ακόμη και τα τελευταία προσχήματα περί "δικαιώματος στην αυτοάμυνα" και να ανακοινώσει την καθολική κατοχή της Γάζας, εντείνει την ανησυχία και τις κινητοποιήσεις της ελληνικής εργατικής κοινότητας. 

Οι ναυτεργάτες επισημαίνουν ότι, από την έναρξη της σύγκρουσης, οι Παλαιστίνιοι νεκροί, κυρίως παιδιά και άμαχοι, έχουν φτάσει τους 60.000, γεγονός που καταδεικνύει το τεράστιο ανθρώπινο κόστος αυτού του άδικου πολέμου.

Στη διαμαρτυρία έχουν καλέσει, εκτός από την ΠΕΜΕΝ και τη ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και σωματεία της ναυπηγοεπισκευής και διάφορες εργατικές ενώσεις του Πειραιά.

 Οι συνδικαλιστικοί φορείς επιδιώκουν να καταδείξουν τη διαφωνία τους με την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της περιοχής και να πιέσουν προς την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MSC Cruises: Σχέδιο επαναπατρισμού για επιβάτες του MSC Euribia από Ντουμπάι

Η MSC Cruises ενεργοποιεί σχέδιο επαναπατρισμού για τους επιβάτες του MSC Euribia στο Ντουμπάι, με πέντε ναυλωμένες πτήσεις. Η πρώτη αναχωρεί σήμερα και στόχος είναι να φύγουν περίπου 1.000 έως το Σάββατο.