ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού που αφορά 155.000 περίπου μακροχρόνια ανέργους.

Για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μίλησε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Ειδικότερα, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι η χθεσινή ανακοίνωση αφορά 155.000 περίπου μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι εντός του τελευταίου έτους, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στο μητρώο του ΟΑΕΔ. «Όσοι είναι άνεργοι από 12 έως 24 μήνες και δεν έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ» διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ήδη μία μεγάλη παρέμβαση, που είναι η δίμηνη παράταση σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. «Αυτοί είναι συνολικά σχεδόν 200.000 άνθρωποι. Επίσης, θα δώσουμε δίμηνη παράταση και σε όσους έληξε η επιδότησή τους τον Απρίλιο. 'Αλλοι 40.000 άνθρωποι» συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergasia-xatzidakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ποιες περιοχές αφορά

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οι αιτήσεις για 80.000 άνεργους

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.
Sxoinas-Xatzidakis-EPAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στο Αιγάλεω σήμερα Μαρ. Σχοινάς και Κ. Χατζηδάκης

Η μονάδα αυτή της Δ.ΥΠ.Α., όπως και άλλες αντίστοιχες δομές μαθητείας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της στήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων.