ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πλοίο Ελ. Βενιζέλος Πειραιάς

Στον εισαγγελέα η εταιρεία του φέρι μποτ που έπεσε στην ξέρα στα Στύρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για το χθεσινό ατύχημα, όταν πλοίο στη γραμμή Αγία Μαρίνα - Στύρα προσάραξε σε ξέρα το απόγευμα της Τρίτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για το ατύχημα που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, το απόγευμα όταν πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγία Μαρίνα - Στύρα προσάραξε σε ξερά. 

Ο καπετάνιος έχει προσαχθεί  στο λιμενικό τμήμα που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε ήδη ο αρμόδιος Εισαγγελέας για τη μη ανταπόκριση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού - δρομολογιακού «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» στις προβλεπόμενες ενέργειες αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, παρότι έχουν ήδη παρέλθει περισσότερες από 14 ώρες από τη στιγμή του συμβάντος.Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει, το Υπουργείο ενημέρωσε τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη μη ανταπόκριση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού–δρομολογιακου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» στις προβλεπόμενες ενέργειες αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, παρότι έχουν ήδη παρέλθει περισσότερες από 14 ώρες από τη στιγμή του συμβάντος.

Μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, δεν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία η εκπόνηση και κατάθεση Σχεδίου Αποκόλλησης και Ναυαγιαίρεσης προς έγκριση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα για τη διασφάλιση των περιουσιών των πολιτών αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μόλις συνέβη το ατύχημα, ο Πλοίαρχος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αρμόδιες Αρχές για την προσάραξη. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του περίπου δέκα λεπτά μετά το συμβάν. Έχει ήδη γίνει προσαγωγή του Πλοιάρχου από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προβλεπόμενη προανάκριση.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το πλοίο με 105 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα προσάραξε στη βραχονησίδα Γλάρος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και με ιδιωτικά σκάφη μεταφέρθηκαν ασφαλείς στην ακτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στη Μαρίνα Ζέας: Πυρκαγιά σε σκάφος βύθισε τέσσερα ακόμη σκάφη

Η πυρκαγιά σε σκάφος στη Μαρίνα Ζέας εξαπλώθηκε ταχύτατα, οδηγώντας στη βύθιση τεσσάρων σκαφών. Λιμενικό και Πυροσβεστική έθεσαν φράγματα αντιρρύπανσης, ενώ διερευνώνται τα αίτια.
Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στη Μαρίνα Ζέας εξαπλώθηκε σε σκάφη προκαλώντας τρεις βυθίσεις

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε ελλιμενισμένο σκάφος στη Μαρίνα Ζέας εξαπλώθηκε σε γειτονικά σκάφη, οδηγώντας στη βύθιση τριών, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Πανεπιστήμιο Αθηνών κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητές ΕΚΠΑ Διαχείρισης Λιμένων επισκέφθηκαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας επισκέφθηκαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και για την κλαδική έρευνα στην ακτοπλοΐα, στο πλαίσιο πανελλήνιας συνεργασίας.
Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια - Ρίξι στο Κάιρο για ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Ιταλό Υφυπουργό Μεταφορών Edoardo Rixi, συζητώντας την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας–Ιταλίας στη ναυτιλία και στις θαλάσσιες μεταφορές.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στη ναυτιλία

Ελλάδα και Ιταλία ενισχύουν τη συνεργασία τους στη ναυτιλία, σύμφωνα με συνάντηση του Βασίλη Κικίλια και του Ιταλού Υφυπουργού Edoardo Rixi στο Κάιρο, δίνοντας έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και την κοινή τους παρουσία στη Μεσόγειο.
Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Κικίλια-Badawi στο Κάιρο για ναυτιλιακή & ενεργειακή συνεργασία

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου Karim Badawi, συζητώντας τη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου στη ναυτιλία και ενέργεια και τονίζοντας το ρόλο του ελληνικού εμπορικού στόλου στο LNG.