ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
Εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα με βουνά στον ορίζοντα, ιδανικό για τουριστικό αφιέρωμα ή άρθρο.

Δύο θάνατοι ηλικιωμένων λουομένων σε Βρασνά και Νέα Πέραμο Καβάλας

Δύο ηλικιωμένοι, 76 και 77 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε Βρασνά και Νέα Πέραμο, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για ευάλωτες ομάδες στις ελληνικές παραλίες.

Δύο ξεχωριστά περιστατικά απώλειας ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα καταγράφηκαν χθες, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι λουόμενοι στις ελληνικές παραλίες.

Ένας άνδρας ηλικίας 76 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία Βρασνών το μεσημέρι της Τρίτης. Παρά τις άμεσες ενέργειες ενός εθελοντή διασώστη, νοσηλεύτριας και του πληρώματος του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού έχει αναλάβει τη διενέργεια προανάκρισης, ενώ για τη διαλεύκανση των αιτίων του θανάτου διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Σε δεύτερο περιστατικό, μία 77χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα, τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας. 

Όπως μαρτυρούν αυτόπτες μάρτυρες, στην ηλικιωμένη προσέφεραν «πρώτες βοήθειες» παριστάμενοι λουόμενοι. Παρά τη γρήγορη μεταφορά της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας έχει ήδη ξεκινήσει σχετική προανάκριση για το δεύτερο συμβάν, με τις Αρχές να εξετάζουν όλες τις πιθανές παραμέτρους.

Η επανειλημμένη εμφάνιση τέτοιων περιστατικών υπογραμμίζει την ανάγκη για ενίσχυση της πρόληψης στις παραλίες, ταχύτερη ανταπόκριση των διασωστικών μέσων και ενημέρωση του κοινού, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διασώστες ΕΚΑΒ έσωσαν 18χρονο και 60χρονη στην Αγία Τριάδα

Στην παραλία Αγίας Τριάδας, ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επενέβη άμεσα σε δύο πνιγμούς, έναν 18χρονο και μια 60χρονη. Με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή αποκαταστάθηκε ο σφυγμός τους και μεταφέρθηκαν σταθεροποιημένοι σε νοσοκομείο.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέες μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας για πολυμεταγγιζόμενους

Σήμερα διαθέτουμε μοριακή τυποποίηση, καλύτερη αντιστοίχιση αίματος, οργανωμένες ομάδες αιμοδοτών και φαρμακευτικές λύσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της αλλοανοσοποίησης σε πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς.
Όρος Όλυμπος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση ΕΜΑΚ στον Όλυμπο: Μαθητές με αδιαθεσία, ελικόπτερο στο σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο, καθώς μαθητές σε καταφύγιο παρουσίασαν αδιαθεσία. Πυροσβέστες, ΕΜΑΚ και ελικόπτερο έχουν σπεύσει για βοήθεια, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί μέχρι στιγμής.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 18χρονος εξέδωσε άυλη συνταγή οπιοειδούς με ξένα στοιχεία

Συνελήφθη 18χρονος στον Εύοσμο για παράνομη πρόσβαση σε κωδικούς συνταγογράφησης και έκδοση άυλης συνταγής για οπιούχο φάρμακο. Κατασχέθηκε οξυκωδόνη 32 γραμμαρίων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έρευνα εισαγγελέα μετά από καταγγελίες του Ινστιτούτου Ανδρολογίας

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες για εναλλακτικές θεραπείες, που παρουσίασε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, περιγράφοντας θεραπείες καρκίνου με υψηλό κόστος και αμφίβολες μεθόδους στη Βόρεια Μακεδονία.