ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σητεία λιμάνι
Φωτογραφία Shutterstock

Σητεία: Προσάραξη πλοίου με σημαία Σιέρα Λεόνε, σώοι οι 14 ναυτικοί

Ασφαλής αποβίβαση των 14 ναυτικών στη Σητεία μετά την προσάραξη φορτηγού πλοίου με σημαία Σιέρα Λεόνε στο Κυριαμάδι και εισροή υδάτων στο σκάφος.

Στη Σητεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τα 14 μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή του Κυριαμαδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της προσάραξης έσπευσαν άμεσα τρία παραπλέοντα σκάφη, ανταποκρινόμενα στο περιστατικό. Την απόφαση για «εγκατάλειψη πλοίου» έλαβε ο πλοίαρχος, καθώς υπήρξε εισροή υδάτων στο πλοίο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, στην περιοχή παραμένουν δύο ρυμουλκά, τα οποία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις για την ασφάλεια του πλοίου και την αποτροπή περαιτέρω θαλάσσιας ρύπανσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε τους Έλληνες απέναντι στις συνέπειες του πολέμου

Ο Β. Κικίλιας μίλησε στην ΕΡΤnews για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, την ασφάλεια των Ελλήνων ναυτικών, τη στοχοποίηση της ναυτιλίας και την παράνομη μετανάστευση, τονίζοντας τις ανησυχίες για την οικονομία.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης πλοίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για ρύπανση στο λιμάνι

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός πλοίου με σημαία Λιβερίας για θαλάσσια ρύπανση περίπου 100 τ.μ. στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τοποθετήθηκε φράγμα. Προανάκριση διεξάγει το Λιμεναρχείο.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν επέτρεψε τον διάπλου ινδικών πλοίων στο Στενό του Χορμούζ

Το Ιράν επέτρεψε σε επιλεγμένα ινδικά πλοία να περάσουν από το Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Τεχεράνης στην Ινδία, Μοχαμάντ Φαταλί. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των πλοίων.
Πετρελαιοφόρο Κερατσίνι θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ελληνικό πλοίο δέχτηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα, όλοι οι ναυτικοί καλά

Ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για την επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα, σημειώνοντας ότι το πλήρωμα είναι καλά και ότι θα γίνουν διαμαρτυρίες σε όλα τα επίπεδα, αν χρειαστεί.