ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 2.011 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στην κατάσταση της κοινότητας Ρομά στη Λάρισα σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και δεν αποτελούν απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα.

Ξεπέρασαν το φράγμα των 2.000 τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας μετά την καταγραφή 56 νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατά 4 άτομα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, τα συνολικά κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 2.011 και ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον στα 90 άτομα.

 Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος, το 57% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Το 30,8% είναι στις ηλικίες 18-39 ετών, το 45,2% είναι ηλικίας 40-64 ετών, και το 21,3% είναι ασθενείς άνω των 65 ετών. Καταγράφονται επίσης μόλις 53 κρούσματα σε άτομα ηλικίας 17 ετών και κάτω. Ταυτόχρονα, 525 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 736 είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Στους 77 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με μέση ηλικία τα 67 έτη και 14 είναι γυναίκες. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα η είναι μεγαλύτερη ηλικίας.

Για την κατάσταση στην κοινότητα των Ρομά στη Λάρισα, ο κ.Τσίοδρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά ανέφερε την οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και σημείωσε πως «υπενθυμίζεται η ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των πολλών και φτωχών Ρομά στην Ευρώπη».

Υπογράμμισε το γεγονός πως «σε πολλά μέρη εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό» και συνέχισε πως στις κοινότητες των Ρομά καθίσταται «δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε υπερπλήρεις κατοικίες» και πρόσθεσε οτι «οι Ρομά δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα» .

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.