ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 1.955 αυξήθηκαν τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Στους 86 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό στην χώρα καθώς καταγράφηκαν 3 ακόμα θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες. Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση της μάσκας δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Στα 71 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα με τον αριθμό των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνει τα 1.955, με τον απολογισμό των θυμάτων να φτάνει πλέον τα 86 άτομα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας  ανέφερε πως τις τελευταίες 24 ώρες, υπήρξαν ακόμα τρεις θάνατοι. Από τα 86 θύματα, οι 23 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Η διάμεση ηλικία είναι τα 73 έτη. Το 86% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή ηλικία 70 ετών και άνω. 79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και είναι 67 ετών και άνω, οι 16 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχουν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Από τα 1.955 κρούσματα, το 57% είναι άντρες. Το 30% των κρουσμάτων εντοπίζεται στις ηλικίες 18 – 39,το 45% είναι 40 – 64 ετών, και το 21% ανήκει στις ηλικίες των 65 και άνω ετών. Κρούσματα κάτω των 17 ετών καταγράφηκαν λιγότερα από 3%. 518 των κρουσμάτων είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό, 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  Έχουν ελεγχθεί συνολικά 33.634 κλινικά δείγματα.

Για την χρήση της μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε ξανά τις αποφάσεις της επιτροπής υπογραμμίζοντας πως  «με δεδομένη την τρέχουσα πορεία στη χώρα μας η επιτροπή στην παρούσα φάση δεν συστήνει την γενικευμένη χρήση μάσκας». Επιπλέον σημείωσε πως οι ιατρικές μάσκες με βαλβίδα δεν συστήνονται και είναι επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από άτομα του πληθυσμού και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες της Υγείας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινωθεί 89.975 θάνατοι από τον κορωνοϊό, τόνισε ωστόσο πως παράλληλα περισσότεροι από 340.000 ανέρρωσαν

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.