ΓΔ: 2090.64 0.20% Τζίρος: 172.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χειροπέδες σε χέρια άνδρα
Σύλληψη και χειροπέδες σε σπείρα.

Σπείρα προσποιούνταν υπαλλήλους της ΑΑΔΕ και έκλεβαν τραπεζικά στοιχεία

Απατεώνες προσποιούνταν υπαλλήλους της ΑΑΔΕ και με πρόσχημα επιστροφές χρημάτων αποσπούσαν τραπεζικά στοιχεία, και έκλεψαν πάνω των 170.000 ευρώ.

Στα ίχνη σπείρας που παρίστανε τους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την εξαπάτηση πολιτών στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν οι αστυνομικές αρχές, μετά από σειρά καταγγελιών. 

Οι επιτήδειοι, αξιοποιώντας το πρόσχημα της «επιστροφής χρημάτων», κατάφερναν να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες και περιουσιακά στοιχεία από ανυποψίαστους πολίτες. Η μέθοδός τους περιλάμβανε την υποκλοπή τραπεζικών στοιχείων, αλλά και την αφαίρεση μετρητών, κοσμημάτων και χρυσών λιρών, με τη συνολική ζημία για τα θύματα να υπερβαίνει τις 170.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας συνελήφθη ένα άτομο, ηλικίας 24 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα συνεργοί του, των οποίων τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα. Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε τους εμπλέκει σε μια σειρά από οργανωμένες απάτες, με επίκεντρο κυρίως περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά επτά καταγεγραμμένες περιπτώσεις που διαπράχθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τους δράστες να παρουσιάζουν ποικιλία στον τρόπο λειτουργίας, αλλά κοινό στόχο την εξαπάτηση ηλικιωμένων. 

Σε τελευταία περίπτωση, μια γυναίκα 71 ετών, πεισμένη από τους κακοποιούς, παρέδωσε τα τραπεζικά της στοιχεία, αλλά και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ, καθώς και χρυσές λίρες αξίας 30.000 ευρώ. Μόλις συνειδητοποίησε την απάτη, έπειτα από επικοινωνία με τον λογιστή της, προσέφυγε στις αρχές, οι οποίες εντόπισαν ήδη ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων και αναλήψεις μετρητών.

Οι υπόλοιπες έξι περιπτώσεις ακολούθησαν αντίστοιχο μοτίβο, με τη σπείρα να αποκομίζει συνολικά 31.190 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 28.000 ευρώ, καθώς και 91 λίρες Αγγλίας, αποτιμώμενες σε 115.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο διαρρηκτών για απόπειρα εισβολής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες από τη Γεωργία που επιχείρησαν να διαρρήξουν διαμέρισμα 79χρονης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού προσπάθησαν να διαφύγουν από την ταράτσα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 32χρονος συνελήφθη για επίθεση κατά αστυνομικού

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 32χρονος που κατηγορείται για σωματική βλάβη και αντίσταση σε έλεγχο, αφού επιτέθηκε σε αστυνομικό, τραυμάτισε και συνέχισε την επίθεση ακόμη κι όταν εκείνος έπεσε στο έδαφος.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Τουρκία θα εκδοθεί 42χρονος που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη φυγή

Ο 42χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συναινεί στην έκδοσή του στην Τουρκία, όπου εκκρεμεί ποινή για ανθρωποκτονία του 2012 και επίθεση σε φυλακή, έχοντας διαφύγει κατά άδεια το 2023.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης αρνήθηκε την έκδοση του πρώην δημάρχου Βουκουρεστίου

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα έκδοσης του 74χρονου πρώην δημάρχου Βουκουρεστίου, κρίνοντας ανεπαρκείς τις διαβεβαιώσεις της Ρουμανίας για τις συνθήκες κράτησης.