ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Κέντρο Πάτρας αεροφωτογραφία
Φώτο: Shutterstock

Προσωρινή διακοπή στα δρομολόγια του Προαστιακού Πάτρας λόγω έργων

Αναστολή όλων των σιδηροδρομικών δρομολογίων στον Προαστιακό Πάτρας από 3 έως 11 Ιουλίου, λόγω τεχνικών έργων. Δρομολογούνται λεωφορεία από τη Hellenic Train.

Από αύριο, Πέμπτη 3 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, αναστέλλεται πλήρως η λειτουργία όλων των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ και της Hellenic Train. 

Η διακοπή οφείλεται σε απαραίτητες τεχνικές εργασίες στην υποδομή του δικτύου.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του Σταθμού των Πατρών από τον Διαχειριστή Υποδομής (ΟΣΕ), με στόχο την άρση των βραδυποριών και τη μείωση του συνολικού χρόνου των δρομολογίων. 

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της άνεσης και της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα δρομολογήσει λεωφορεία, τα οποία θα καλύψουν πλήρως το πλέγμα των σιδηροδρομικών διαδρομών του Προαστιακού Πάτρας κατά το διάστημα της διακοπής.

«Ο ΟΣΕ, η Hellenic Train και το προσωπικό τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιορίσουν την ταλαιπωρία και ευχαριστούν το επιβατικό κοινό για την κατανόηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των δύο οργανισμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο: Από 31/1 τα δρομολόγια με λεωφορεία της Hellenic Train

Από το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1680, 1681, 1682 και 1683. Αντικαθίστανται από λεωφορεία, με ορισμένες απευθείας μετακινήσεις και χωρίς στάση στο Πύθιο.
Προαστιακός σιδηρόδρομος τρένο
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πάτρα: Διακοπή δρομολογίων Προαστιακού στο Άγιος Ανδρέας-Ρίο

Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε αναστολή συγκεκριμένων δρομολογίων του Προαστιακού Πάτρας στο τμήμα Άγιος Ανδρέας-Ρίο-Άγιος Ανδρέας για το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, λόγω εργασιών συντήρησης. Η μεταφορά επιβατών θα γίνεται με λεωφορεία της Hellenic Train.
τρένο Hellenic Train σταθμός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ματαιώνονται τα τρένα Άγιος Ανδρέας–Ρίο λόγω πτώσης δέντρου

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Πάτρα-Άγιος Ανδρέας-Ρίο και Άγιος Ανδρέας-Καμίνια λόγω πτώσης δέντρου. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με λεωφορεία της Hellenic Train για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Τρένο Hellenic Train
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ξεκινούν αύριο τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας–Καμίνια–Αγ. Ανδρέας

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Αγ. Ανδρέας - Καμίνια του Προαστιακού Πατρών αποκαταστάθηκε και από την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά, όπως ενημέρωσε η Hellenic Train.