ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 1.832 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Στους 81 ανέρχεται ο απολογισμός των θυμάτων μέχρι στιγμής, με τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα να επισημαίνει πως η άρση των μέτρων δεν θα υπάρξει σύντομα.

Αυξημένος ήταν ο ημερήσιος απολογισμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό να ανέρχεται σε 77 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Στα 1.832 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων πλέον ανέρχεται στα 81.

Από το σύνολο των θυμάτων, το 28% είναι γυναίκες και το 72% είναι άντρες.Η διάμεση ηλικία ήταν τα 74 ετών και το 88% είχε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω τω 88 ετών.Από τα 1.832 κρούσματα, το 55% των κρουσμάτων αφορά άνδρες. Στα 28.574 κλινικά δείγματα που έχουν ελεγχθεί, τα 501 κρούσματα η 27,3% είναι σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και 679 ή το 37,1% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Ενενήντα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας 66 ετών. Δέκα εννέα δηλαδή το 21% είναι γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες.  Το 72% έχει υποκείμενο νόσημα είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Δέκα ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε πως «η άρση των μέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση είναι μαραθώνιος... Δεν είναι σπριντάρισμα. Διαφορετικές χώρες είναι σε διαφορετικές φάσεις της επιδημίας, ελάχιστες χώρες συζητούν άρση των μέτρων άλλες είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Για την καλύτερη αντιμετώπιση του κορονοϊού εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και θα τεθούν μελλοντικά 500 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού. Οι ομάδες αυτές θα προσφέρουν κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και μπορούν να λαμβάνουν βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID-19.

Εκτός από την ενεργοποίηση αυτών των Κινητών Ομάδων, θα ενισχυθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ με 100 άτομα, συνθέτοντας έτσι ένα πλαίσιο άμεσης δράσης. Μάλιστα από την Τετάρτη (7/4) ξεκινούν οι διαδικασίες προσλήψεων για τη στελέχωση τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.