ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κάψουλες φαρμακευτικά σκευάσματα

ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή γιατρός και φαρμακοποιός για παράνομες συνταγογραφήσεις

Γιατρός και φαρμακοποιός κρίθηκαν προφυλακιστέοι για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων που ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Με την απόφαση για προφυλάκιση δύο από τους επτά κατηγορούμενους, που απολογήθηκαν για παράνομες συνταγογραφήσεις, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την υπόθεση που εκτιμάται ότι προκάλεσε ζημιά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

Με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, οδηγούνται στην φυλακή ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός στους οποίους η δικογραφία αποδίδει κεντρικό ρόλο στην όλη εξαπάτηση και ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. 

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι κατηγορούμενοι φαίνεται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, με ισχυρισμό ότι οι επίμαχες συνταγογραφήσεις ήταν νόμιμες. Από την υπεράσπιση τους διατυπώνονται θέματα για "κενά" που όπως αναφέρεται περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να έχει μακροχρόνια δράση.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συντάχθηκαν σε βάρος τους, τα μέλη του κυκλώματος κλήθηκαν να λογοδοτήσουν, ανά περίπτωση, για αδικήματα που μεταξύ άλλων αφορούν διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ψευδείς βεβαιώσεις, διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία από γιατρό και φαρμακοποιό στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κ.α.. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλαστικές σακούλες σκουπιδιών
ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Αχρησιμοποίητα φάρμακα για 75 πισίνες πετάχτηκαν σε έναν χρόνο

Σύμφωνα με την Εθνική Φαρμακευτική Ένωση, 3.400 τόνοι αχρησιμοποίητων φαρμάκων πετάχτηκαν στην Αγγλία το 2024-25, κόστος που ξεπερνά τα 480 εκατ. λίρες ετησίως για το NHS και θα γέμιζε 75 πισίνες.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για διασυνδέσεις άνω των 100 αστυνομικών με καρτέλ ναρκωτικών

Στην Κόστα Ρίκα, έρευνα διεξάγεται εις βάρος άνω των 100 αστυνομικών που φέρονται να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, μετά από σχετική έκθεση. Η πρόεδρος Φερνάντες διαβεβαίωσε ότι η διαφθορά δεν θα γίνει ανεκτή στην αστυνομία.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο κ. Γεωργιάδης για τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας;

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι λειτουργεί ως αγγελιοφόρος οικονομικών συμφερόντων, λέγοντας πως προσπαθεί να «κατεβάσει» το video Ανδρουλάκη και να σταματήσει τη συζήτηση για το σκάνδαλο με τα σπιτάκια ανακύκλωσης.