ΓΔ: 2127.2 0.70% Τζίρος: 224.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κάψουλες φαρμακευτικά σκευάσματα
Φωτο: Shutterstock

ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή γιατρός και φαρμακοποιός για παράνομες συνταγογραφήσεις

Γιατρός και φαρμακοποιός κρίθηκαν προφυλακιστέοι για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων που ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Με την απόφαση για προφυλάκιση δύο από τους επτά κατηγορούμενους, που απολογήθηκαν για παράνομες συνταγογραφήσεις, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την υπόθεση που εκτιμάται ότι προκάλεσε ζημιά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

Με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, οδηγούνται στην φυλακή ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός στους οποίους η δικογραφία αποδίδει κεντρικό ρόλο στην όλη εξαπάτηση και ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. 

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι κατηγορούμενοι φαίνεται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, με ισχυρισμό ότι οι επίμαχες συνταγογραφήσεις ήταν νόμιμες. Από την υπεράσπιση τους διατυπώνονται θέματα για "κενά" που όπως αναφέρεται περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να έχει μακροχρόνια δράση.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συντάχθηκαν σε βάρος τους, τα μέλη του κυκλώματος κλήθηκαν να λογοδοτήσουν, ανά περίπτωση, για αδικήματα που μεταξύ άλλων αφορούν διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ψευδείς βεβαιώσεις, διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία από γιατρό και φαρμακοποιό στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κ.α.. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη Ντατί από την κυβέρνηση εν μέσω έρευνας διαφθοράς

Η Ρασιντά Ντατί παραμένει στη γαλλική κυβέρνηση, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, παρά τις έρευνες για διαφθορά. Η Ντατί δηλώνει αθώα για αδήλωτες αμοιβές που φέρεται να έλαβε ως ευρωβουλευτής.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Υπό έρευνα η υπουργός Πολιτισμού Ντατί για δικαστική υπόθεση

Σε εξέλιξη έρευνες για διαφθορά σχετικές με τη θητεία της υπουργού Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί στο Ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε ο οικονομικός εισαγγελέας. Η ίδια και οι δικηγόροι της δεν σχολίασαν.
Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Πολίτες προσφεύγουν κατά της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή

Εκατοντάδες πολίτες στην Ιαπωνία κατέθεσαν αγωγή κατά της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας ανεπαρκή δράση για την κλιματική αλλαγή που θέτει σε κίνδυνο την υγεία, τα εισοδήματα και το περιβάλλον.