ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Στους 53 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, 27 νέα κρούσματα από χθες

Τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόρδα, ανέρχονται στα 1514. Σε καραντίνα τίθεται η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα είναι 27, συν 23 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1514, χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, 91 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ στους 53 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα.

Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα  

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Δαβάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση για οφειλές ΕΟΠΥΥ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία έως 31/12/2026

Με νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλει 48,6 εκατ. ευρώ μέχρι τέλη 2026 για να εξοφλήσει οφειλές προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για την περίοδο 2012-2022, επιλύοντας χρόνιες εκκρεμότητες.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Υπέρ της επέκτασης του ΚΥ Βάμου ο Γεωργιάδης, νέες προκηρύξεις θέσεων

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στηρίζει την επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου, ξεκινώντας με μελέτη, και τόνισε τη σημασία συνεργασίας με το Δήμο για στελέχωση και ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυξήθηκαν οι νέοι αιμοδότες 18-25 και όσοι επέστρεψαν

Η αιμοδοσία στην Ελλάδα καταγράφει σημαντική αύξηση, ιδιαίτερα στους νέους και στους νέους αιμοδότες, παρά τις εποχικές δυσκολίες. Βελτιώθηκε η επάρκεια και η ασφάλεια του αίματος, με το 70% να προέρχεται από εθελοντές.
Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ενίσχυση της ελληνοαιγυπτιακής συνεργασίας και στην υγεία

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα συνάντησε τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας, την ανάπτυξη υποδομών και τη βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών των δύο χωρών.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.