ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Έκτακτα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για τους εκδρομείς του Πάσχα

Με στόχο να εξυπηρετήσει την αύξηση της ζήτησης που ξεπερνάει το 20%, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αυξάνουν συνεχώς τα έκτακτα δρομολόγια προς τη συμπρωτεύουσα,

Ολοένα και περισσότερα έκτακτα δρομολόγια «βάζει» η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ προκειμένου να εξυπηρετήσει τους εκδρομείς του Πάσχα, που κατευθύνονται προς την Αθήνα, τον Πειραιά, αλλά και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Ελλάδας. Ο πρόεδρος του οργανισμού, Στέφανος Τσόλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διατυπώνει την εκτίμηση ότι «φέτος η κίνηση καταγράφεται αυξημένη σε ποσοστό τουλάχιστον 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Ενδεικτικά επισημαίνει: «βάζουμε συνεχώς έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην επιβατική κίνηση που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα και σταδιακά κορυφώνεται από τη Μεγάλη Δευτέρα και μετά. Πραγματικά φέτος η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα έχει χτυπήσει “κόκκινο”, θυμίζοντας τις εποχές εκείνες όπου οι πόλεις τέτοιες ημέρες ερήμωναν».

Αν και ο ίδιος δεν είχε στη διάθεσή του ακριβή στοιχεία, υπογραμμίζει ότι «τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αναχωρούν με πληρότητα 100% και αν κάποιος επιλέξει να ταξιδέψει τελευταία στιγμή θα πρέπει να βιαστεί να κλείσει το εισιτήριό του, και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει κιόλας».

Ο ίδιος σημειώνει ότι η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διαθέτει στόλο που φθάνει τα 320 οχήματα, πολλά εκ των οποίων είναι Euro 6, δηλαδή «το πιο σύγχρονο μοντέλο που υπάρχει σήμερα και κοστίζει έκαστο μέχρι και 300.000 ευρώ». Προσθέτει, παράλληλα, ότι το παλαιότερο λεωφορείο που εκτελεί υπεραστικές διαδρομές φτάνει τα πέντε χρόνια ζωής, γεγονός που επιτεύχθηκε με επένδυση που έγινε τα τελευταία λίγα χρόνια και με στόχο να προσφερθούν στους επιβάτες οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, που θα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα ακόμα και με θύρες USB σε όλα τα καθίσματα και με δωρεάν ασύρματο δίκτυο (Wi–Fi), ενώ τα σύγχρονα ανακλινόμενα καθίσματα «υπόσχονται» ξεκούραστο ταξίδι και η δυνατότητά τους να σύρονται προς το πλάι κατά περίπου πέντε εκατοστά δίνει την απαιτούμενη άνεση για να μη στριμώχνονται οι διπλανοί επιβάτες.

Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διαθέτει 500 οδηγούς, γεγονός που όπως λέει ο κ. Τσόλης, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό ιδίως στην εποχή μας όπου η έλλειψή τους ολοένα και αυξάνει». Ο ίδιος αναφέρει ότι ο οργανισμός από το 2016 ως το 2035 έχει μισθώσει χώρο στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και συμπληρώνει ότι εκτελεί και συγκοινωνιακό έργο για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που ανανεώθηκε και θα «τρέχει» μέχρι το τέλος του 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέγαση πυρόπληκτων Χαλκιδικής σε ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συντονίζει τη φιλοξενία σε συνεργασία με τα μέλη της.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν δωμάτια σε πυρόπληκτους Χαλκιδικής

Ξενοδόχοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, προσφέρουν δωμάτια σε πυρόπληκτους της Σίβηρης μέσω ειδικής πλατφόρμας, λόγω υψηλής πληρότητας στην περιοχή λόγω Δεκαπενταύγουστου.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Φέτος λιγότερες διαμονές, επιφυλακτικοί τουρίστες

Η φετινή τουριστική σεζόν χαρακτηρίζεται «γεμάτη αλλά όχι άνετη», σύμφωνα με τον Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου, με μικρότερη διάρκεια διαμονής και αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής λόγω οικονομικής αβεβαιότητας.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προώθηση Θεσσαλονίκης και Θάσου στη φινλανδική αγορά

Η απευθείας σύνδεση Finnair Ελσίνκι-Θεσσαλονίκη αποτέλεσε αφορμή για ταξίδι εξοικείωσης που στόχευσε στην προβολή Θεσσαλονίκης και Θάσου στη φινλανδική αγορά, προβάλλοντας τα αυθεντικά τους χαρακτηριστικά και τον πολυθεματικό τουρισμό.
Όλυμπος κορυφή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Όλυμπος στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς: «Μεγάλη εθνική επιτυχία»

Η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Νανά Αηδονά χαρακτήρισε μεγάλη εθνική επιτυχία την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τονίζοντας τα οφέλη για τουρισμό και την προστασία της περιοχής.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Συντονιστή Πρωθυπουργού με Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είχαν εκπρόσωποι ξενοδόχων και το Γραφείο Πρωθυπουργού. Συζητήθηκαν έργα υποδομής, επενδύσεις διεθνών ομίλων και η ανάγκη ισχυρού DMO για ενιαία στρατηγική τουρισμού.