ΓΔ: 2108.3 0.17% Τζίρος: 260.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
Η Θέμιδα, σύμβολο δικαιοσύνης, με φόντο την ελληνική σημαία.

Αθωώθηκαν στελέχη των ΕΛΠΕ για την υπόθεση της δυσοσμίας στη Θεσσαλονίκη

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κήρυξε αθώους τον πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των "Ελληνικών Πετρελαίων" και δύο διευθυντές εγκαταστάσεων, που κατηγορούνταν για περιβαλλοντική υποβάθμιση σε σχέση με τη λειτουργία του διυλιστηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) και δύο διευθυντές εγκαταστάσεων που κατηγορούνταν για υποβάθμιση περιβάλλοντος, συνδεόμενη με τη λειτουργία του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αφορούσε το διάστημα 2018-19 και έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής του Κορδελιού- Ευόσμου που διαμαρτύρονταν για έντονη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η δυσοσμία δεν μπορεί να προέρχεται από τη λειτουργία του διυλιστηρίου, ενώ επικαλέστηκαν τα συμπεράσματα μελέτης που διενήργησαν επιστήμονες από την Ολλανδία.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο αθωωτικές αποφάσεις από δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για το ίδιο ζήτημα εις βάρος (πρώην) στελεχών των ΕΛΠΕ. Oι άλλες δύο δικογραφίες αφορούσαν διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε χρόνια φυλακή σε 47χρονο για θάνατο 71χρονου μετά από διαπληκτισμό

Στη φυλακή οδηγείται 47χρονος που καταδικάστηκε για θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, μετά τον θάνατο 71χρονου ύστερα από διαπληκτισμό για τα σκυλιά τους σε πάρκο της Νέας Ευκαρπίας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκαταρκτική έρευνα για ανάρτηση που στοχοποιεί δικαστή της υπόθεσης Τεμπών

Σε εξέλιξη έρευνα για ανάρτηση άγνωστου χρήστη που στρέφεται κατά δικαστικού ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση Τεμπών, με τις αρχές να διερευνούν διέγερση σε εγκλήματα ή διχόνοια.
Φλιτζάνι καφές ατμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μύδια και καφές γίνονται βιώσιμες λύσεις στην αγροδιατροφή

Η BlueCrete αναδείχθηκε κορυφαία ιδέα του TrophyΤροφή 2025 με λύσεις κυκλικής οικονομίας από κέλυφη μυδιών, ενώ ομάδες όπως CoffeeKong, Green Alchemy, GreenFlow και EnvoFly παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις.