ΓΔ: 2038.38 0.22% Τζίρος: 210.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
Σφυρί δικαστηρίου μπροστά από το άγαλμα της δικαιοσύνης, έννοια νόμου και πλειστηριασμών.

Παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δίκη για τη δολοφονία Λιγερίδη

Η παραπομπή του κ. Μαρινάκη αλλά και περισσότερων από 140 οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού αφορά τη δολοφονία του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Την παραπομπή σε δίκη περισσότερων από 140 οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού για εγκληματική οργάνωση στη δράση της οποίας εντάσσεται και η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου του 2023 έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» αποφάσισε με βούλευμά του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθήνας . 

Σε δίκη για την ίδια υπόθεση και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της υποστήριξης - χρηματοδότησης της παραπάνω «εγκληματικής οργάνωσης» καθώς και για υποκίνηση αθλητικής βίας (πλημμελήματα) παραπέμπεται, όμως, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς και τέσσερις στενοί του συνεργάτες στην ηγεσία της ομάδας.

Συγκεκριμένα, με το πολυσέλιδο βούλευμα σε δίκη εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός παραπέμπονται για τα δυο παραπάνω πλημμελήματα, (ήτοι της υποστήριξης- χρηματοδότησης εγκληματικής οργάνωσης και της υποκίνηση αθλητικής) βίας οι Μιχ. Κουντούρης Β αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ταυτόχρονα πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς», Γιάννης Μώραλης Α αντιπρόεδρος του ΔΣ της ίδιας ΠΑΕ και ταυτόχρονα Δήμαρχος Πειραιά και οι Δημήτρης Αγραφιώτης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς,, Γ και Δ αντιπρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη στην διοίκηση του Ολυμπιακού για τη δολοφονία Λιγερίδη

Η δίωξη ασκήθηκε στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού, την οποία διενεργεί ο 9ος τακτικός ανακριτής Παναγιώτης Τζιούβας. Τι απαντά η διοίκηση του ΟΣΦΠ.
Γαλλική Γερουσία συνεδρίαση
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Ποινικός Κώδικας θεσπίζει κάθε μη συναινετικό σεξ ως επίθεση

Η Γαλλία αλλάζει τον ορισμό του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης, εντάσσοντας τη συναίνεση στον Ποινικό Κώδικα. Κάθε μη συναινετική πράξη θεωρείται επίθεση, με τη συναίνεση να πρέπει να είναι ελεύθερη, σαφής και ανακλητή.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΕΔΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Φιγιόν για καταδίκη στη Γαλλία

Το ΕΔΑΔ απέρριψε την προσφυγή του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Φιγιόν, ο οποίος ισχυριζόταν άδικη δίκη για την υπόθεση εικονικής απασχόλησης της συζύγου του. Ο Φιγιόν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή και χρηματική επιστροφή.
Γεώργιος Φλωρίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Φλωρίδη–Κιουρέσι για συνεργασία Ελλάδας–Πακιστάν στη μετανάστευση

Ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Πακιστανός πρέσβης Qureshi συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας–Πακιστάν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων.
Δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Ευρωπαίο ανακριτή οι συλληφθέντες για ΟΠΕΚΕΠΕ με 4 βαριές κατηγορίες

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σχημάτισε δικογραφία για 37 άτομα σχετικά με βαριά αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης και παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Ευρωπαίο ανακριτή στην Ευελπίδων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών κατά της μεταρρύθμισης του Κώδικα Δικονομίας

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την αντίθεσή της στο νέο Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, προειδοποιώντας ότι το σχέδιο δημιουργεί εμπόδια για τους πολίτες και επιβαρύνει τα δικαστήρια.