ΓΔ: 2290.85 0.47% Τζίρος: 69.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:12:43
Κορκίδης σε δημόσια ομιλία
Ο Βασίλης Κορκίδης συμμετέχει ως ομιλητής σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Β. Κορκίδης: Το νέο κυβερνητικό σχήμα σηματοδοτεί μία επανεκκίνηση

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ: «Η καθημερινότητα και κυρίως η ευημερία των πολιτών εξαρτάται από το μείγμα της οικονομικής, αλλά και της κοινωνικής πολιτικής που θα επιλεγεί».

Ο πολιτικός ανασχηματισμός μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό της οικονομίας, αλλά δεν είναι ποτέ από μόνος του αρκετός, όπως ανέφερε, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, για τον πολιτικό ανασχηματισμό και την οικονομική συγκυρία.

Ακόμη, ο κ. Κορκίδης σημείωσε: «Η καθημερινότητα και κυρίως η ευημερία των πολιτών εξαρτάται από το μείγμα της οικονομικής, αλλά και της κοινωνικής πολιτικής που θα επιλεγεί. Το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε ουσιαστικά σηματοδοτεί μία επανεκκίνηση που προϋποθέτει μια νεότερη γενιά πολιτικών να αναλάβει να τρέξει τα μελλοντικά μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, που μπορούν να βελτιώσουν το οικονομικό κλίμα. Η επίδρασή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα των αλλαγών, η στρατηγική της κυβέρνησης και η γενικότερη οικονομική συγκυρία.

Ζητούμενο στον ανασχηματισμό είναι να έχει τοποθετηθεί ο κατάλληλος πολιτικός στην κατάλληλη θέση για τη ταχύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στα αρμόδια υπουργεία. Το rotation του πρωθυπουργού ξεκίνησε από τον συντονιστή στο Μαξίμου και ακολούθησαν επιλεκτικά αρκετά υπουργεία, ενώ σε άλλα δεν άλλαξε η σύνθεση. Σε μια χρονική συγκυρία όπου έχει ξεκινήσει παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, η κυβέρνηση πρέπει να εκπέμψει ισχυρότερο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι φιλική προς τις επενδύσεις, αλλά και πρόθυμη να βελτιώσει ταχύρρυθμα εκείνες τις υποδομές που θα εδραιώσουν τη χώρα μας σε στρατηγικό εμπορικό κόμβο. 

Ευχόμαστε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός να επιτύχει και να βοηθήσει εκτός από τη πολιτική και την οικονομία στη παρούσα συγκυρία. Καλή επιτυχία στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, καλή συνέχεια σε όσους παραμένουν στις θέσεις ευθύνης τους. Περιμένουμε από όλα τα υπουργεία, ανασχηματισμένα και μη, πολλά, σωστά και γρήγορα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος στο άνοιγμα με χαμηλό τζίρο

Ήπια άνοδος σημειώνεται στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.283,51 μονάδες και κέρδη 0,15%. Υποτονικό το κλίμα στην Ευρώπη λόγω ανησυχιών για τις τιμές πετρελαίου και το αδιέξοδο ΗΠΑ-Ιράν.
λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση παρουσίασε ο ναυπηγικός κλάδος στην Κίνα το α' τρίμηνο 2026

Η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία σημείωσε ισχυρή άνοδο το πρώτο τρίμηνο 2026, καταγράφοντας αύξηση 46% στην παραγωγή και 195,2% στις νέες παραγγελίες, διατηρώντας ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας.
Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την Πέμπτη η γενική συνέλευση της ΔΕΗ για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ

Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ συνεδριάζει την Πέμπτη 14 Μαΐου για να εγκρίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ, με στόχο τον διπλασιασμό της ισχύος έως το 2030 και επέκταση σε νέες αγορές και χώρες.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Οι υποδομές διαμορφώνουν νέο δημόσιο χώρο και ανάπτυξη

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, στο 19ο Red Meeting Point, τόνισε πως τα δημόσια έργα διαμορφώνουν τον δημόσιο χώρο και ενισχύουν την οικονομία, αναβαθμίζοντας περιοχές και ενισχύοντας την περιφερειακή ανάπτυξη μέσω νέων επενδύσεων.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Δήμου Μαρκόπουλου με την κινεζική Γκουανγκάν για εμπορική ανάπτυξη

Ο Δήμος Μαρκόπουλου υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική Γκουανγκάν, για ενίσχυση εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, προώθηση τοπικών προϊόντων και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και στις δύο πόλεις.