ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ηλεκτρικός σταθμός Αθήνας
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Σύλληψη 15χρονου που πέταξε πέτρες σε συρμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

Το περιστατικό προκάλεσε σπάσιμο τζαμιού και τραυματισμό του οδηγού από τα θραύσματα. Ο 15χρονος φέρεται να πέταξε πέτρες από πεζογέφυρα σε διερχόμενο συρμό του ΗΣΑΠ.

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη ενός 15χρονου που φέρεται να πέταξε πέτρες από πεζογέφυρα σε διερχόμενο συρμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι και να τραυματιστεί ο οδηγός από τα θραύσματα.

Εις βάρος του 15χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία, παρακώλυση συγκοινωνιών και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από αστυνομικούς του Σχεδίου ΑΡΙΑΔΝΗ συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 8-3-2025, 15χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία, παρακώλυση συγκοινωνιών και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 7-3-2025, άτομα ευρισκόμενα σε πεζογέφυρα μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ "ΚΑΤ" και "Μαρούσι", έρριψαν πέτρες σε διερχόμενο συρμό, με αποτέλεσμα τη θραύση υαλοπίνακα, τον τραυματισμό του οδηγού από τα θραύσματα και την αναγκαστική ακινητοποίηση και εκκένωση του συρμού.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης της ανωτέρω Υπηρεσίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συγκοινωνιών, εντοπίστηκαν στο ίδιο σημείο απογευματινές ώρες της 8-3-2025, -6- ανήλικοι στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πέτρες και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, όπου διαπιστώθηκε η συμμετοχή του 15χρονου στο προαναφερθέν περιστατικό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα συλλήψεις για αδικήματα σε επιχείρηση σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Μεγάρων και Νέας Περάμου είχε ως αποτέλεσμα 11 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, όπως κλοπή ρεύματος και τροχαίες παραβάσεις. Ένας συλληφθείς αναζητούνταν για κλοπές και διατάραξη συγκοινωνιών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στον Λόφο Στρέφη – 5 συλλήψεις στα Εξάρχεια

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Λόφο Στρέφη, κατηγορούμενα για διακίνηση ναρκωτικών. Ανάμεσά τους τέσσερις αλλοδαποί και μία Ελληνίδα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συμμορία χρησιμοποιούσε δύο διαφορετικές μεθόδους διακίνησης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 729 τροχονομικές παραβάσεις σε 24 ώρες, δύο συλλήψεις

Σε τροχονομικούς ελέγχους στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 729 παραβάσεις μέσα σε 24 ώρες. Οι περισσότερες αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, ενώ συνελήφθησαν δύο οδηγοί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Κατασχέθηκαν τα οχήματά τους.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο Αυστραλές κατηγορούνται για ομηρία σκλάβας στη Συρία

Δύο Αυστραλές συνελήφθησαν στη Μελβούρνη, κατηγορούμενες για κράτηση σκλάβας και υποστήριξη συγγενών τους στο Ισλαμικό Κράτος κατά την παραμονή τους στη Συρία. Επέστρεψαν στην Αυστραλία έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για τη δολοφονία του Γ. Μοσχούρη στο Χαλάνδρι τον Απρίλιο 2025. Κατηγορούνται επίσης για έκρηξη σε επιχείρηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ένας ακόμη φερόμενος δράστης κρατείται ήδη στη φυλακή.