ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στους 15 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα – 94 νέα κρούσματα

Μεγάλη αύξηση παρουσιάστηκε στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, αφού σε μία ημέρα προστέθηκαν ακόμα 94, ενώ δύο άνθρωποι ακόμα έχασαν τη ζωή τους.

Ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται σε 624.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τα νούμερα αυτά να προκάλεσαν ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Συνολικά 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15, ενώ 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη. Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.