ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στους 13 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, 35 νέα κρούσματα, 530 συνολικά

Στα 530 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, αφού στα ήδη υπάρχοντα προστέθηκαν 35 νέα. Στους 13 οι νεκροί.

Ακόμα 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ανεβάζοντας τα συνολικά κρούσματα στα 530.

Από αυτά, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Στον αντίποδα, 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες». είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού.

«Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει, για να διαφυλάξει την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ απηύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση να μείνουμε σπίτι.

Συνολικά οι νεκροί είναι 13. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, τρεις ακόμα άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί του Σαββάτου εξαιτίας του κορονοϊού.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, μία 94χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας και έναν ακόμη άνδρα, 69 ετών, στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι τρεις τους έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έχασαν τη ζωή τους άλλοι τέσσερις άνθρωποι στη χώρα μας, οι οποίοι έπασχαν από κορονοϊό.

Πρόκειται για μία γυναίκα 93 ετών, με σοβαρά προβλήματα υγείας η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο. Ήταν κάτοικος Ηλείας και είχε επαφή με τους εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.

Ακόμα, έφυγε από τη ζωή ένας 76χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ πέθανε και ένας 80χρονος που νοσηλευόταν στην κλινική «Παμμακάριστος». 

Τέλος, το πρωί της Παρασκευής έφυγε από τη ζωής ένας 87χρονος από την Δαμασκηνιά Κοζάνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.