ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 495 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, στους 10 οι νεκροί

Ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας για ακόμη μια φορά συνέστησε τον περιορισμό των μετακινήσεων και σημείωσε πως η απόφαση μερικών να φύγουν για την επαρχία αυτό το Σαββατοκύριακο δυσχεραίνει την προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας.

Μειωμένος σε σχέση με χθες είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας καθώς αυξήθηκαν κατά 31, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 495 ενώ ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στα 10 άτομα, καθώς απεβίωσε γυναίκα 93 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Στην ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι καταγράφηκαν τρεις θάνατοι μέσα σε 24 ώρες και 84 κρούσματα είναι από απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Ως τώρα έχουν ελεχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα.

Μέχρι στιγμής συνολικά 90 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι είναι τα 72 έτη. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία, ενώ μέχρι στιγμής 19 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Για το φαινόμενο των κατοίκων της Αθήνας που εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ», ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως «δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα»,  και τόνισε ότι «το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.