ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αυξήθηκαν στα 464 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσίοδρας ανέφερε πως με βάση τα στοιχεία επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως υπάρχουν στην χώρα μας 2.000 με 3.000 κρούσματα κορονοϊού.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα μετά τις δυο μέρες που είχαν επιβραδυνθεί καθώς ανήλθαν σε 46, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να φτάνει πλέον τα 464. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στα 6 άτομα, ενώ τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, συνολικά 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη.

Μέχρι στιγμής 78 άνθρωποι νοσηλεύονται, και 16 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Έχουν πάρει εξιτήριο 19 άτομα.

Επίσης ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως με βάσει τα σημερινά στοιχεία δείχνει πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα πως υπάρχουν στην χώρα αυτή την στιγμή περίπου 2.000-3.000 κρούσματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.