ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Αυξήθηκαν στα 464 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσίοδρας ανέφερε πως με βάση τα στοιχεία επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως υπάρχουν στην χώρα μας 2.000 με 3.000 κρούσματα κορονοϊού.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα μετά τις δυο μέρες που είχαν επιβραδυνθεί καθώς ανήλθαν σε 46, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να φτάνει πλέον τα 464. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στα 6 άτομα, ενώ τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, συνολικά 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη.

Μέχρι στιγμής 78 άνθρωποι νοσηλεύονται, και 16 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Έχουν πάρει εξιτήριο 19 άτομα.

Επίσης ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως με βάσει τα σημερινά στοιχεία δείχνει πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα πως υπάρχουν στην χώρα αυτή την στιγμή περίπου 2.000-3.000 κρούσματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς αξονικό τομογράφο το ΠΓΝ Αττικόν, ερώτηση στη Βουλή από Δούρου

Με ερώτηση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά απαντήσεις για τη συνεχή αδυναμία των δύο αξονικών τομογράφων του «Αττικόν», προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών και απαιτώντας άμεσα μέτρα και ενημέρωση για τις βλάβες.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Καταστρατήγηση του ΠΙΣ και κράτους δικαίου από τον υπ. Υγείας

Ο Γιάννης Τσίμαρης του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας για κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επιβάλλοντας διορισμένη διοίκηση και αγνοώντας δικαστικές αποφάσεις και τη δημοκρατική διαδικασία.
φαρμακευτική βιομηχανία μηχανή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΦ και Υπ. Υγείας Κύπρου συνεργάζονται για κανονιστική φαρμάκων

Συνάντηση του προέδρου του ΕΟΦ Δρ. Σπύρου Σαπουνά με τον Κύπριο υπουργό Υγείας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στη ρύθμιση φαρμάκων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υλοποίηση κοινών δράσεων υγείας.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από χανταϊό στην Ανσοατέγκι, ύποπτοι δύο θάνατοι στη Μπαρίνας

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χανταϊό στην Ανατολική Βενεζουέλα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Δύο ακόμη θάνατοι υγειονομικών ερευνώνται, χωρίς σύνδεση με τα προηγούμενα κρούσματα, ενώ ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ ενόψει του καύσωνα

Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ για τον καύσωνα, σύμφωνα με τον Μ. Θεμιστοκλέους. Έκκληση στους πολίτες, ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες, να τηρούν μέτρα προστασίας. Ενισχύθηκαν βάρδιες ΕΚΑΒ, χωρίς μέχρι στιγμής αυξημένη πίεση στις δομές υγείας.
νοσοκομειακός διάδρομος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ΕΚΑΠΥ εντάχθηκαν πλήρως τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Από 1η Ιουλίου 2026, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ προμηθεύονται φάρμακα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της ΕΚΑΠΥ. Ήδη έχουν κατατεθεί πάνω από 100 παραγγελίες, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.