ΓΔ: 2067.91 0.52% Τζίρος: 18.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:17:34
Αναστάσιος
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Αλβανία: Ξεκίνησε η Ακολουθία για το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνοδεύουν υπουργοί.

Προεξάρχοντος του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης ξεκίνησε στον Καθεδρικό Ναό των Τιράνων η εξόδιος Ακολουθία για το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρίστανται Ορθόδοξοι Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, εκκλησιαστικές αντιπροσωπίες, εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, εκπρόσωποι του Βατικανού, καθώς και οι επικεφαλείς των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνοδεύουν υπουργοί. Επίσης προσήλθαν στον καθεδρικό ναό αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Τον ιεράρχη τιμά με την παρουσία της η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας, καθώς και διπλωματικές αποστολές. Στον Ιερό Ναό προσήλθαν, μεταξύ άλλων, ο Αλβανός Πρόεδρος Μπαιράμ Μπέγκαι, ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα και ο αρχηγός τη αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης όφειλε να υπερασπιστεί το κύρος της χώρας στον ΟΗΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για διπλωματική αδράνεια, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να υπερασπιστεί το κύρος της χώρας απέναντι στις προκλήσεις του Ερντογάν στον ΟΗΕ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, ενώ τη Δευτέρα ο Κώστας Τσιάρας θα αναφερθεί στο θέμα της ευλογιάς των προβάτων.