ΓΔ: 2355.3 0.41% Τζίρος: 315.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε επαγγελματικό περιβάλλον, εμφανίζει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Θεοδωρικάκος: Όχι στην πώληση καυσίμων σε όποιον δεν φοράει κράνος

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε πως «αυτή η πρωτοβουλία αξίζει να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια καλή ευκαιρία για μια πανεθνική καμπάνια, να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των πάντων.

Στις 16 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατέθεσε την πρόταση  να μην πωλούνται καύσιμα σε δικυκλιστές χωρίς κράνος. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως και η ομοσπονδία βενζινοπωλών, συμφώνησαν με την πρόταση και το Υπουργείο Ανάπτυξης συνέταξε την σχετική τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί μόλις το Υπουργείο Μεταφορών καταθέσει το νέο Κ.Ο.Κ. στη Βουλή.

Μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε πως «επιτελείται πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο σε αυτή την επιτροπή. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω για την σκέψη και την πρωτοβουλία τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία, από το να προστατεύουμε τους νέους ανθρώπους. Γιατί οι περισσότεροι που οδηγούν, είναι κυρίως νέα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που αισθάνονται άτρωτοι. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε αμέσως».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε πως «αυτή η πρωτοβουλία αξίζει να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια καλή ευκαιρία για μια πανεθνική καμπάνια, να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των πάντων, να συνδράμουν όλοι, για την αυτονόητη συνήθεια ότι φοράμε κράνος όταν είμαστε πάνω στο μηχανάκι. Ώστε να μην ξαναχάσουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας και πρέπει να συνδράμουμε όλοι».

Επίσης, ανέφερε πως είναι μια πρωτοβουλία που είχε την θετική ανταπόκριση από τους πρατηριούχους και «είναι μια πράξη που συνδυάζει μια κοινωνικά χρήσιμη ανθρώπινη ιδέα και παράλληλα δίνουμε και τη νομική κάλυψη στους πρατηριούχους για να μπορούν να την εφαρμόσουν».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

anna mani
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άννα Μάνη: Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στις υποδομές Υγείας της Πιερίας

«Τα Κέντρα Υγείας Λιτοχώρου και Αιγινίου, με συνολικό προϋπολογισμό 2,4 και 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, αντίστοιχα, έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί από τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2024» είπε η υφυπουργός Ανάπτυξης.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως ως το 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική αναβάθμιση του νοσοκομείου Λευκάδας και στη συνολική ανακαίνιση του Τζανείου.
Άδωνις Γεωργιάδης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Άδ. Γεωργιάδη με εκπροσώπους συλλόγων μαιών και μαιευτών

Ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους Συλλόγους Μαιών-Μαιευτών πως δεν θα υπάρξει νέο καθηκοντολόγιο χωρίς συνεννόηση μαζί τους. Καθορίστηκε νέα συνάντηση σε τρεις εβδομάδες για περαιτέρω διάλογο.
Φάρμακα και χάπια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει Φάρμακα Υψηλού Κόστους και μέσω ιδιωτικών φαρμακείων

Υπογράφηκε συμφωνία για τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία μέσω ΕΟΠΥΥ, διευκολύνοντας τους ασθενείς. Η διάθεση εκτιμάται να φθάσει τις 20.000 συνταγές το μήνα στην πρώτη φάση εφαρμογής.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αύξηση επιδόματος οδοιπορικών για νεφροπαθείς το 2026

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε πως εξετάζεται νέα αύξηση του επιδόματος οδοιπορικών για νεφροπαθείς το 2026. Στην εκδήλωση του Συλλόγου Νεφροπαθών, παρούσα και η Νίκη Κεραμέως με προσωπική αναφορά στη δωρεά οργάνων.