ΓΔ: 2675.8 -0.01% Τζίρος: 36.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:29:37
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλεί
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά σε συνέντευξη Τύπου για θέματα υγείας στην Ελλάδα.

Τρία μέτρα από το υπουργείο Υγείας για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ προσλαμβάνει με μπλοκ παροχής υπηρεσιών 20 φαρμακοποιούς, μέσα στα επόμενα 24ωρα, για να ενισχύσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που έχουν πρόβλημα και να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με θέμα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Pharma Innovation Forum Greece (PIF) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε (οn camera):

«σημερινή μας συζήτηση δεν είναι αποτέλεσμα του χθεσινού περιστατικού, αλλά ήταν προγραμματισμένη να γίνει. Λόγω όμως και του χθεσινού περιστατικού συμφωνήσαμε σήμερα στα εξής:

  • Πρώτον, ο ΕΟΠΥΥ προσλαμβάνει με μπλοκ παροχής υπηρεσιών 20 φαρμακοποιούς, μέσα στα επόμενα 24ωρα, για να ενισχύσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που έχουν πρόβλημα και να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των ασθενών.
  • Δεύτερον, από σήμερα μετακινούμε σε άλλους κόμβους που έχουμε ορίσει (βλ. ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ) τα φάρμακα 1Α που είναι για νοσοκομειακή χρήση έτσι ώστε να μην συμπίπτουν οι εκτελέσεις αυτών των συνταγών που είναι μαζικές με τον κόσμο  που περιμένει στην ουρά. Αυτό θα μειώσει περίπου την καθημερινή κίνηση στα μεγάλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κατά 10%.
  • Τρίτον, έχουμε συμφωνήσει μεταξύ της βιομηχανίας, του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακείων ένα γενικό περίγραμμα του πως θα μπορούσε ένα κομμάτι των εκτελούμενων συνταγών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής, να μεταφερθούν σε ιδιωτικά φαρμακεία. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να δώσουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα καθόσον θα πρέπει να προηγηθεί και μια εσωτερική κυβερνητική συζήτηση για το πώς θα γίνει σωστή επιμέτρηση του κόστους.

Προσδοκώ ότι το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 μέρες από σήμερα. Αλλά η γενική εικόνα και η γενική ιδέα έχει τεθεί σε σωστές βάσεις και  υπάρχει πλέον ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ, βιομηχανίας και φαρμακείων. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες.  Τονίζω ότι όλο μας το σχέδιο για τη μείωση της ταλαιπωρίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν σημαίνει κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Η συζήτηση αφορά τη δυνατότητα και ενός εναλλακτικού δρόμου προμήθειας ορισμένων φαρμάκων υψηλού κόστους μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνολογία βοηθά, αλλά σαφώς δεν υποκαθιστά τους ελέγχους

Ο Ι. Τσίμαρης (ΠΑΣΟΚ) επικρίνει τις εξαγγελίες Άδ. Γεωργιάδη για ελέγχους σε ιδιωτικές δομές υγείας, τονίζοντας ότι η τεχνολογία δεν υποκαθιστά τους ελεγκτές και απαιτείται πολιτική βούληση, όχι αλγόριθμοι και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νέο βήμα προόδου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Συνεχής αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας στη Λάρισα

Ο Υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τα έργα αναβάθμισης σε νοσοκομεία της Λάρισας, υπογραμμίζοντας τη συνεχή βελτίωση στις υπηρεσίες υγείας και ανήγγειλε νέες επισκέψεις για εγκαινιάσεις το επόμενο διάστημα.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Πρωτοβουλία για απαγόρευση παραπλανητικής διαφήμισης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πρωτοβουλία για τον έλεγχο παραπλανητικών θεραπειών και διαφημίσεων, με δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου, ενώ καλεί και τους πολίτες να είναι προσεκτικοί απέναντι σε επικίνδυνες πρακτικές.