ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Βρούτσης: Σύντομα η Λέσβος θα έχει και πάλι ένα κολυμβητήριο κόσμημα

Ένα αθλητικό έργο για το οποίο είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πλέον μπαίνει στην τελευταία ευθεία για την υλοποίησή του από τον Δήμο Μυτιλήνης.

Την κατασκευή Δημοτικού Ανοιχτού Κολυμβητηρίου στην περιοχή Θέρμα του Δήμου Μυτιλήνης θα ανακοινώσει την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιανουαρίου στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Ένα αθλητικό έργο για το οποίο είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πλέον μπαίνει στην τελευταία ευθεία για την υλοποίησή του από τον Δήμο Μυτιλήνης, ενώ η ένταξή του περιλαμβάνεται στο υπο-πρόγραμμα Τομέα Αθλητισμού του ΤΠΑ 2021-2025, από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του ΥΠΑΙΘΑ. Η χρηματόδοτησή του θα φτάσει στο ύψος των 4.900.000 ευρώ (ΑΔΑ: ΡΖ8Υ46ΝΚΠΔ-2ΥΦ).

Με το έργο ενδεικτικά, καλύπτονται παρεμβάσεις για:

  1.  Την κατασκευή του κολυμβητικού χώρου, που αποτελείται από δύο δεξαμενές κολύμβησης, μίας κύριας και μίας δευτερεύουσας η οποία θα εξυπηρετεί την εκμάθηση κολύμβησης παιδιών.
  2. Την κατασκευή κτηρίου για τη λειτουργία του ως συγκρότημα αποδυτηρίων
  3. Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου
  4. Την κατασκευή κερκίδων

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:

«Η δέσμευσή μας προς τους πολίτες της Μυτιλήνης υλοποιείται, και σύντομα η Λέσβος θα έχει και πάλι ένα κολυμβητήριο κόσμημα, για τη νέα γενιά του νησιού. Συνεργαστήκαμε στενά με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, προκειμένου αυτό το έργο πνοής να πάρει σάρκα και οστά!

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει πως κάθε δίκαιο αίτημα για αναμόρφωση ή ανέγερση αθλητικής εγκατάστασης θα πραγματοποιείται, σύμφωνα πάντα με τις αντικειμενικές ανάγκες της περιοχής και τις δημοσιονομικές δυνατότητές μας.

Η νησιωτική Ελλάδα αξίζει την προσοχή μας, καθώς αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας».

Στο ταξίδι του ο κ. Βρούτσης θα συνοδεύεται από την χάλκινη Ολυμπιονίκη (2024) στην κωπηλασία Μιλένα Κοντού και τον πρωταθλητή Ευρώπης (2004) στο ποδόσφαιρο Κώστα Χαλκιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Βρούτση, η ανακοίνωση του έργου θα γίνει, παρουσία και του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου -με μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου- στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΣ Λέσβου, όπου με πρωτοβουλία του προέδρου της, Παντελέων Βερρή, έχουν προσκληθεί όλα τα αθλητικά σωματεία του νησιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Χρήστου, Σίσκο - Στόχος το Ευρωπαϊκό Πόλο 2028

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τους Απόστολο Χρήστου και Απόστολο Σίσκο για τις επιτυχίες τους στην κολύμβηση και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης 2028.
Κυριάκος Μητσοτάκης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Σίσκο: «Απόστολε, μας γέμισες περηφάνια»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Απόστολο Σίσκο για το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Παρίσι, τονίζοντας πως έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Τεντόγλου για το 4ο χρυσό στο ευρωπαϊκό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό του στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τονίζοντας πως είναι "μόνιμος κάτοικος της κορυφής".
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Σμύρνη και το Milon Camp

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Milon Camp στη Νέα Σμύρνη, συνομίλησε με παιδιά για τον αθλητισμό και προέτρεψε να μείνουν μακριά από οθόνες. Επισκέφτηκε επίσης καφέ φίλων ταβλιού και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τα γκάζια ανήκουν στην πίστα, όχι στους δρόμους

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως μεγάλωσε με το Ράλλυ Ακρόπολις και τον McRae, ενώ χαρακτήρισε δύσκολη τη διεξαγωγή Formula 1 στην Ελλάδα. Ανακοίνωσε 10 εκατ. ευρώ για την πίστα Σερρών, τονίζοντας τη σημασία της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τα γκάζια ανήκουν στις πίστες, όχι στους δρόμους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η οδική ασφάλεια είναι εθνική προτεραιότητα, επισημαίνοντας πως η μείωση των τροχαίων αποτελεί κοινωνική κατάκτηση και προέτρεψε τους πολίτες να απολαμβάνουν το Ράλλυ Ακρόπολις υπεύθυνα και με ασφάλεια.