ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δημόσιος υπάλληλος επικυρώνει έγγραφο
Δημόσιος υπάλληλος επικυρώνει επίσημο έγγραφο με σφραγίδα σε γραφείο.

ΚΕΦΙΜ: Ποιοι δήμοι της Ελλάδας είναι πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους

O Δήμος Αποκορώνου στα Χανιά, κατατάσσεται στο 20% των καλύτερων δήμων της Ελλάδας στην κατηγορία των μεσαίων ηπειρωτικών δήμων, σύμφωνα με τον δείκτη αποτελεσματικότητας.

O Δήμος Αποκορώνου στα Χανιά, κατατάσσεται στο 20% των καλύτερων δήμων της Ελλάδας στην κατηγορία των μεσαίων ηπειρωτικών δήμων, σύμφωνα με τον δείκτη αποτελεσματικότητας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης με αφορμή τη συγκεκριμένη κατάταξη του Δήμου Αποκορώνου έκανε λόγο για υπερηφάνεια και ιδιαίτερη ικανοποίηση μιας και «αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς, της οργάνωσης και της προσήλωσής μας στη διαφάνεια, την καινοτομία, την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενισχύει το κύρος του Δήμου μας και δίνει ώθηση για ακόμη περαιτέρω ανάπτυξη και προοπτική».

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο είναι αποτελεσματικοί οι Δήμοι στο έργο τους, προσεγγίζοντας την αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο της αποδοτικότητας των πόρων που έχουν στη διάθεση τους και της συμμόρφωσής τους ως προς το κανονιστικό πλαίσιο που τους δεσμεύει και αποτελείται από 5 βασικές κατηγορίες: «Την οργάνωση και τη διακυβέρνηση: το κατά πόσο ο Δήμος δρα βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου, με στοχοθεσία, διαφάνεια και λογοδοσία. Την οικονομική διαχείριση: την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, στοχεύοντας στις επενδύσεις για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του πολίτη. Τις υπηρεσίες: το εύρος υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος σε νέους, παιδιά, ηλικιωμένους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις υπηρεσίες πολιτισμού, άθλησης και εκπαίδευσης. Τη βιωσιμότητα: το κατά πόσο ο Δήμος ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για απορρίμματα, ανακύκλωση και πράσινη ανάπτυξη. Την πολιτική προστασία: τον βαθμό ετοιμότητας του Δήμου για επέμβαση σε περιπτώσεις ανάγκης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά - Μαλανδράκης: Οι δήμοι να διεκδικήσουν τους θεσμοθετημένους πόρους

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ζήτησε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ άμεση απόδοση των πόρων από παραλίες και το «Τέλος Ανθεκτικότητας», προτείνοντας δίκαιη κατανομή και θεσμική ενίσχυση των δήμων.
ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πλατφόρμα διαβούλευσης φέρνει κοντά πολίτες και αυτοδιοίκηση στο Λασίθι

Χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον δήμο σε μια προσπάθεια, η αυτοδιοίκηση να επικοινωνήσει με τους δημότες αλλά και φορείς, με επίκεντρο ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και που συνδέονται με θέματα ανάπτυξης της περιοχής.
Συνάντηση υπουργείου Υποδομών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενιαία Διαχείριση Υδάτων Κρήτης: Κομβικός ο ρόλος του ΟΑΚ στη σύσκεψη

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό επιβεβαίωσε τον κεντρικό ρόλο του ΟΑΚ στη διαχείριση υδάτων Κρήτης, με έμφαση στην επίσπευση παρεμβάσεων για αντιμετώπιση λειψυδρίας, ενίσχυση υδροδότησης και ολοκλήρωση κρίσιμων υποδομών.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης στην Κρήτη: Έμφαση στην ορεινότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Θ. Κοντογεώργης επισκέφθηκε το Αστεροσκοπείο Σκίνακα, συμμετείχε σε σύσκεψη για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της ορεινής Κρήτης, συναντήθηκε με εκπροσώπους ΚοινΣΕπ και έκλεισε την περιοδεία του συζητώντας με κατοίκους στα Ανώγεια.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας από Κρήτη: Στήριξη στο Λιμενικό και έμφαση στο μεταναστευτικό

Ο Υπ. Ναυτιλίας Β. Κικίλιας επαίνεσε το έργο του Λιμενικού στην Κρήτη, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την ενίσχυση της ασφάλειας, ενώ επεσήμανε τον κομβικό ρόλο του λιμανιού Ηρακλείου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για τη λειψυδρία στο Ηράκλειο με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη για τη λειψυδρία στο Ηράκλειο με κυβερνητικά στελέχη και τοπικούς φορείς, πριν μεταβεί στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ με θέμα τις υποδομές και τα μεγάλα έργα.