ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σάμος νυχτερινό τοπίο
Πανοραμική άποψη της πόλης και του λιμανιού της Σάμου το βράδυ με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

National Geographic: Σάμος, ο πιο απροσδόκητος προορισμός της Ελλάδας

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Βαθύ με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα νεοκλασικά σπίτια και την αρχαία πόλη, καθώς και στο Πυθαγόρειο που γοητεύει με τις ομορφιές του και την ιστορία αιώνων.

Εκτενές αφιέρωμα για τη Σάμο δημοσίευσε το National Geographic της Ισπανίας, εξηγώντας στην αρχή πως «οι παραλίες, η φύση, τα αρχαία μνημεία και οι θρύλοι είναι συστατικά που συνδυάζονται σε διαφορετικές αναλογίες στα ελληνικά νησιά, καθιστώντας τα μοναδικά. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η Σάμος, ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το οποίο διακρίνεται για την πλούσια ιστορία, την εντυπωσιακή βλάστηση, τους καταρράκτες αλλά και το γεγονός πως ακόμη αντιστέκεται στον μαζικό τουρισμό».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Βαθύ με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα νεοκλασικά σπίτια και την αρχαία πόλη, καθώς και στο Πυθαγόρειο που γοητεύει με τις ομορφιές του και την ιστορία αιώνων. Ανάμεσα στις απαραίτητες προτεινόμενες στάσεις για τον ταξιδιώτη είναι το Αρχαιολογικό μουσείο με τον εντυπωσιακά μεγάλο Κούρο, το Ευπαλίνειο όρυγμα που αποτελεί θαύμα στην ιστορία της μηχανικής και η Μονή Μεγάλης Παναγίας με τις πανέμορφες τοιχογραφίες.

Το άρθρο προτείνει ανεπιφύλακτα το όρος Κέρκης, το δεύτερο ψηλότερο βουνό του Αιγαίου, για εξερεύνηση και πεζοπορία που είναι πλούσιο σε πηγές, μικρά εκκλησάκια και σπηλιές όπως την Σπηλιά του Πυθαγόρα. Επιπλέον, σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο, το Καρλόβασι στα δυτικά «κλέβει την παράσταση» με τις γραφικές γωνιές του, το λιμάνι και το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Παράλληλα σημειώνεται πως με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του προορισμού οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για προβολή σε αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού όπως Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Σκανδιναβία, Τουρκία, ενώ προσπάθειες προσέγγισης γίνονται και σε ισπανόφωνες αγορές.

«Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ενός πολύπλευρου αφηγήματος που ταυτίζει τον προορισμό με το ευ ζην. Καταπράσινα δάση, αναζωογονητικές δραστηριότητες, αυθεντική φιλοξενία, ιστορικά μνημεία, μοναστήρια, εκκλησίες, γαστρονομία, γραφικοί οικισμοί και ποιότητα υπηρεσιών είναι αναπόσπαστα συστατικά του μηνύματος που εκπέμπουμε μέσα από διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ. Η Σάμος αποτελεί μια «όαση» αυθεντικότητας που δεν έχει αλλοιωθεί από τον υπερτουρισμό και διαθέτει την ποιότητα ενός διεθνούς προορισμού» δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Παρασκευάς Παπαγεωργίου.

«Μέσα από τις επαφές στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο με tour operator, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και δημοσιογράφους, διαπιστώσαμε το ενδιαφέρον για τον προορισμό από αγορές όπως η Μ. Βρετανία, η Ισπανία και η Ελβετία. Ειδικές μορφές τουρισμού στην περιοχή μας, όπως η πεζοπορία και η ορειβασία, έχουν το δικό τους κοινό και αρχίζουν να εμφανίζουν αξιόλογη δυναμική. Στόχος μας να προβάλουμε τη Σάμο ως έναν προορισμό για να την ανακαλύψει κανείς εκτός της θερινής σεζόν», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Σάμου Βαγγέλης Μαρνέζος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες αντιδράσεις για τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

Περίπου 40 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την ακύρωση του σχεδίου του Τζάρεντ Κούσνερ για πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στο ακατοίκητο νησί Σάσων της Αλβανίας, επικαλούμενες σοβαρές απειλές για τα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα.
Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία: Επαφές και συνεργασίες στη FITUR της Μαδρίτης

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στη διεθνή έκθεση FITUR στη Μαδρίτη, με επαγγελματικές συναντήσεις για νέες συνεργασίες, καταγραφή ζήτησης για την Ελλάδα και τις τάσεις στις ισπανόφωνες αγορές.
Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BOOT 2026: Ισχυρή ελληνική παρουσία με 27 επιχειρήσεις στο Ντίσελντορφ

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση BOOT 2026 στο Ντίσελντορφ (17-25 Ιανουαρίου) με 27 ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω της Enterprise Greece. Στις πρώτες έξι ημέρες έγιναν πάνω από 500 συναντήσεις με επαγγελματίες, με στόχο νέες συνεργασίες στον θαλάσσιο τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής.