ΓΔ: 2057.56 -0.25% Τζίρος: 166.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
γέφυρα με καταιγίδα
Καλωδιακή γέφυρα τη στιγμή έντονης καταιγίδας και βροχής, με σκούρα σύννεφα στον ουρανό.

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο.

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται βροχές που αρχικά στα δυτικά και προοδευτικά σε πολλές περιοχές θα είναι ισχυρές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, ανατολικά και νότια και στο Αιγαίο, συνοδευόμενες κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις και στην πόλη της Φλώρινας. Από αργά το απόγευμα ιδιαίτερα έντονες θα είναι οι βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, και πιθανόν στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 4 έως 14, στη Θεσσαλία από 6 έως 15, στην Ήπειρο από 10 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18-19, στα Επτάνησα από 11 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενισχυμένοι προοδευτικά στα 6-7 μποφόρ, αλλά στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, αλλά το βράδυ στα νοτιότερα τμήματα θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 8 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται το βράδυ και σε ηπειρωτικά τμήματα κυρίως της Κεντρικής Μακεδονίας (ιδιαίτερα στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας).

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που ενδέχεται να συνοδευτούν από παροδικές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ισχυρές κατά περιόδους βροχές, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς και προοδευτικά θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους.
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025

Tην Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους, κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Όμβροι σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικά ισχυροί βόρεια άνεμοι στο Αιγαίο. Ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.