ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νέα σε μελέτη
Φωτο; Shutterstock

Αυξημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της Gen Ζ αποκαλύπτει νέα έρευνα

Η έρευνα διεξήχθη με τη συμμετοχή 691 νέων της Γενιάς Z, ηλικίας 17-26 ετών, από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελλάδα, από το Apeiron Ventures σε συνεργασία με το Z Link.

Το Apeiron Ventures, σε συνεργασία με το Z Link, ανακοινώνει τη δημοσίευση μιας νέας, ολοκληρωμένης έρευνας που εξετάζει τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες και τα κίνητρα της Γενιάς Z σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Η έρευνα διεξήχθη με τη συμμετοχή 691 νέων της Γενιάς Z, ηλικίας 17-26 ετών, από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές πληροφορίες για τις τάσεις και τις φιλοδοξίες που διαμορφώνουν τη νέα γενιά Ευρωπαίων επιχειρηματιών. 

Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: 

  • Υψηλή Επιχειρηματική Διάθεση: Πάνω από το 62% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, υπογραμμίζοντας μια σημαντική στροφή προς την αυτονομία και το ρίσκο. 
  • Σκοπός στις Επιχειρήσεις: Το 91% των συμμετεχόντων τόνισαν ότι η κοινωνική και περιβαλλοντική επίδραση αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για τις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Γενιάς Z να συνδυάσει το κέρδος με τον σκοπό. 
  • Κίνητρα πέρα από το Κέρδος: Παρόλο που η οικονομική επιτυχία παραμένει σημαντική, τα κύρια κίνητρα περιλαμβάνουν την προσφορά στην κοινωνία (58%) και τον έλεγχο του επαγγελματικού προγράμματος (57%). 
  • Προκλήσεις και Ευκαιρίες: Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η γνώση της αγοράς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η χρηματοοικονομική διαχείριση, το networking και το marketing εμφανίστηκαν ως τα πιο σημαντικά εμπόδια. Ωστόσο, η καθοδήγηση και τα προγράμματα επιτάχυνσης εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικούς δρόμους ανάπτυξης για αυτή τη νέα γενιά επιχειρηματιών. 

Η έρευνα αναδεικνύει τη μοναδική δυναμική και τις εξελισσόμενες προτεραιότητες των νέων επιχειρηματιών της Γενιάς Z, των οποίων οι αξίες και οι φιλοδοξίες επαναπροσδιορίζουν το επιχειρηματικό τοπίο. Με την κατανόηση αυτών των αναγκών και κινήτρων, στοχεύουμε στη δημιουργία υποστηρικτικών συστημάτων, ευέλικτων χρηματοδοτικών επιλογών και πρωτοβουλιών καθοδήγησης προσαρμοσμένων στις φιλοδοξίες και ανάγκες τους. 

Σε σχόλιό του ο κ. Δημήτρης Καλαβρός-Γούσιος, συνιδρυτής του Apeiron Ventures σημειώνει: «Η Γενιά Z επαναπροσδιορίζει την επιχειρηματικότητα, δίνοντας προτεραιότητα στην αυτονομία, τον σκοπό και την κοινωνική επίδραση. Πολλοί ξεκινούν ή θα ξεκινήσουν, μόνοι τους, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να καινοτομήσουν με λιγότερους -ανθρώπινους και μη- πόρους. Οι φιλοδοξίες τους αμφισβητούν τα παραδοσιακά μονοπάτια και έχουν τη δυναμική να αναδιαμορφώσουν τις βιομηχανίες, φέρνοντας παράλληλα νέες, αξιακές προοπτικές. Το Apeiron δεσμεύεται να στηρίξει νέους επιχειρηματίες της Γενίας Ζ στο επιχειρηματικό τους ταξίδι με γνώση, σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και δικτύωση – στοιχεία τα οποία θα προσφέρουν σημαντική επιτάχυνση στους ίδιους αλλά και στις εταιρείες τους.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ. Ανάπτυξης στηρίζει με 14 εκατ. € την καινοτόμο επένδυση ELPEN

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το Athens LifeTech Park της ELPEN, μια στρατηγική επένδυση 14 εκατ. ευρώ που ενισχύει την καινοτομία, τη βιομηχανική παραγωγή και δημιουργεί νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών

Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει διαρκώς τις γυναίκες επιχειρηματίες και ότι η κυβέρνηση αγνοεί τις δυνατότητές τους, ενώ υπογράμμισε πως η ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας είναι βασικός στόχος του κόμματος.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Επαφές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με φορείς της πόλης

Η Ρένα Δούρου συνάντησε μέλη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας, τονίζοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις γυναίκες επιχειρηματίες. Ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το λιμάνι Θεσσαλονίκης, ζητώντας άμεση υλοποίηση έργων.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΛΚΑΚ-Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αμυντική καινοτομία

Το ΕΛΚΑΚ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για προώθηση της καινοτομίας, συνδέοντας την ακαδημαϊκή έρευνα με τη βιομηχανία και ενισχύοντας τις δυνατότητες του εγχώριου οικοσυστήματος τεχνολογιών διττής χρήσης.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Ίση μεταχείριση των επιχειρήσεων στο τέλος επιτηδεύματος

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζει την ανάγκη επανεξέτασης της σταδιακής κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις της Αττικής, ζητώντας ίση μεταχείριση με τις υπόλοιπες περιοχές.