ΓΔ: 2642.61 -1.02% Τζίρος: 212.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:57:40
Φωτο: Shutterstock

Πιο εντατικά μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Όπως επισημαίνει, σε εκ νέου ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, διεξάγεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στην εντατικοποίηση των μέτρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού προχωρεί ο ΟΑΣΑ, διενεργώντας πρόσθετες απολυμάνεις από εξειδικευμένα συνεργεία για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων.

Όπως επισημαίνει, σε εκ νέου ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, με γνώμονα το υψηλό επίπεδο ασφάλειας για το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους, διεξάγεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία έρχονται να προστεθούν στον καθημερινό καθαρισμό απολύμανση οχημάτων και συρμών που διενεργείται με έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κλπ), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός), όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ, θυμίζουμε, πως προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων), τα οποία τοποθετήθηκαν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Παράλληλα, προχώρησε στην παροχή αντισηπτικών σε όλους τους οδηγούς.

Επιπλέον, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Ο Οργανισμός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. Τα εξειδικεύουμε ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας και καλούμε το επιβατικό κοινό να ακολουθεί και εκείνο με τη σειρά του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κοροναϊό» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοπρατείται το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά

Σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά, με 13,85 εκ. ευρώ προϋπολογισμό, συγχρηματοδότηση ΕΕ και ΕΣΠΑ, και ολοκλήρωση έως το 2029. Το έργο περιλαμβάνει σύγχρονο εξοπλισμό.
Τρένο Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα τρένα Νέα Πέραμος-Άνω Λιόσια

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στο τμήμα Νέα Πέραμος-Άνω Λιόσια και η ηλεκτροδότηση από Λουτρόπυργο, μετά από διακοπή λόγω πυρκαγιάς. Σταδιακά επανέρχεται και η ομαλή λειτουργία του Προαστιακού Αθηνών.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Διακοπή πτήσεων ιρανικών εταιρειών μέχρι νεότερης ειδοποίησης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν από σήμερα όλες τις πτήσεις ιρανικών αεροπορικών εταιρειών προς και από τη χώρα, λόγω των νέων αμερικανικών κυρώσεων στον ιρανικό αεροπορικό τομέα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
λεωφορεία ΟΑΣΑ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συγκοινωνιακές γραμμές ΟΑΣΑ σε Ανατολική και Δυτική Αττική από 18/9

Από 18 Σεπτεμβρίου εφαρμόζονται νέες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις ΟΑΣΑ σε Ανατολική και Δυτική Αττική, με περισσότερα δρομολόγια και απευθείας συνδέσεις με μετρό και προαστιακό, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε βασικούς σταθμούς και νοσοκομεία.
ΟΑΣΑ νέα λεωφορεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συγκοινωνιακές γραμμές και επεκτάσεις σε Ανατολική-Δυτική Αττική από 18/9

Από 18 Σεπτεμβρίου ο ΟΑΣΑ επεκτείνει το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών σε Ανατολική και Δυτική Αττική, με νέες γραμμές σε Λαυρεωτική, Μέγαρα, Ραφήνα, Μάνδρα και Θριάσιο, ενισχύοντας τη σύνδεση με μετρό, προαστιακό και λιμάνια.