ΓΔ: 1438.67 0.60% Τζίρος: 118.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 DATA
agorastos-perifereia-thessalia
Φωτό: ΑΠΕ

Ένοχοι για τις πλημμύρες του Ιανού Αγοραστός και 3 ακόμη άτομα

Στους τέσσερις καταδικασθέντες, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μήνες με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ένοχοι για πρόκληση πλημμύρας από αμέλεια κρίθηκαν από τον Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, στη δίκη για την φονική κακοκαιρία «Ιανός», ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο τότε αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιος, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το ertnews και στους τέσσερις καταδικασθέντες, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μήνες με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε, ότι και οι δέκα κατηγορούμενοι είναι αθώοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων επτά νησιά της χώρας λόγω της λειψυδρίας

Το Αγαθονήσι, η Αμοργός, η Θάσος, η Κάσος, η Σέριφος, η Σίφνος και οι Παξοί, τίθενται στο επίκεντρο μελετών, με σκοπό να υπολογιστούν οι σημερινές ανάγκες τους ως προς τη μελλοντική ζήτηση του νερού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοπέρνικος: Το 2024 θα καταστεί το πιο θερμό έτος στην ιστορία

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι καύσωνες αποτέλεσαν κοινό φαινόμενο σε αρκετές χώρες του κόσμου, με τη θερμοκρασία να είναι 1,48 βαθμούς Κελσίου πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο της περιόδου 1850-1900.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο θερμότερος Ιούλιος των τελευταίων 80 ετών ήταν ο φετινός στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο φετινός Ιούλιος στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε από μεγάλα διαστήματα με υψηλές τιμές θερμοκρασίας για πολλές ημέρες, ξεπερνώντας και τα επίπεδα του Ιούλιου του 2012.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φέτος ο μεγαλύτερος καύσωνας της ελληνικής μετεωρολογικής ιστορίας

Στον καύσωνα του 2023 ήταν διακριτές τρεις φάσεις, με αρκετές διαφορές ως προς την ένταση και την έκταση των υψηλών θερμοκρασιών. Στον καύσωνα του 2024 η κατανομή ήταν πιο ομοιόμορφη μέσα στη διάρκεια των 16 ημερών.