ΓΔ: 1438.67 0.60% Τζίρος: 118.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 DATA

Πολύ υψηλός κρίνεται σήμερα o κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Κρήτη

Επαναλαμβάνεται η απαγόρευση της καύσης και χρήσης πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικές εκτάσεις ή άλλο.

Πολύ υψηλός και πιο συγκεκριμένα κατηγορίας 4, είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη, για σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όπως σημειώνεται μάλιστα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code. Υπό αυτές τις συνθήκες, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα.

Μάλιστα επαναλαμβάνεται η απαγόρευση της καύσης και χρήσης πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικές εκτάσεις ή άλλο, του καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, η εκτέλεση θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κ.ά.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η χρήση των «Sky Lanterns» (αερομεταφερόμενα ιπτάμενα φαναράκια ή αερόστατα), η χρήση ειδών πυροτεχνίας, όπως και η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανίων που ξέσπασε νωρίτερα

Αποφύγαμε τα χειρότερα δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, που μαζί με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη βρίσκονται επί τόπου της πληγείσας περιοχής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 38 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 5 το απόγευμα στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλά στη Ζάκυνθο.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,3 ρίχτερ σε Ρέθυμνο και Χανιά - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά».