ΓΔ: 1438.67 0.60% Τζίρος: 118.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 DATA
Φωτο: Shutterstock

Σε πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές

Οι Ομοσπονδίες ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 9.30 στο υπουργείο Υγείας.

Με βασικά αιτήματα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δωρεάν υγεία για όλο το λαό, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση. Οι Ομοσπονδίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 9.30 στο υπουργείο Υγείας.

«Για να έχει μέλλον η Δημόσια Υγεία πρέπει να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι οι πολίτες έχουν πληρώσεις από την τσέπη τους 5,9 δις ευρώ και τα φάρμακα αυξήθηκαν έως 480 %.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία υπάρχουν 45.000 κενές οργανικές θέσεις.

Η ΟΕΝΓΕ από την πλευρά της περιγράφει την κατάσταση στα νοσοκομεία ως εξής: «Συνεχή "εντέλλεσθε" για μετακινήσεις για να καλύπτονται όπως όπως τα κενά, υπερεφημέρευση, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, αγροτικοί και ειδικευόμενοι σε burnout πριν καν ξεκινήσουν να εργάζονται. Tριτοκοσμικές συνθήκες μετά από κάθε γενική εφημερία σε μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και αλλού».

«Δεν υπάρχει διαθέσιμη συνταγή που μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ εάν δεν αντιμετωπισθεί η γενεσιουργός αιτία που είναι το χαμηλότατο ύψος των Δημοσίων δαπανών υγείας το οποίο βρίσκεται στο 5,5% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωταγωγήθηκε η Βουλή με το σύμβολο πρόληψης του καρκίνου του μαστού

«Οι γυναίκες από τη στιγμή που θα λάβουν το sms με το παραπεμπτικό, θα μπορούν να κλείσουν οι ίδιες ραντεβού για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε όποιο διαγνωστικό κέντρο θέλουν» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» γίνεται Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου

Το νέο Κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες αιχμής, με πρόσβαση σε κλινικές δοκιμές και καινοτόμες θεραπείες, προσφέροντας στους ασθενείς την ευκαιρία να λαμβάνουν τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Η μάχη συνεχίζεται και όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, έχει εκκενωθεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς και το Αμαλία Φλέμινγκ. Από χθες συνολικά 66 περιστατικά σχετιζόμενα με την πυρκαγιά βρέθηκαν σε ΚΥ ή Νοσοκομεία του ΕΣΥ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Έργα ύψους 80.675.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της εξάρτησης

«Έχουμε πάντα ανοιχτή της πόρτα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το πρόβλημα της εξάρτησης, σε κάθε στάδιο αυτής, χωρίς διακρίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2025 θα μπει σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο τηλεϊατρικής στην Ελλάδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ε. Αγαπηδάκη, σημείωσε πως στο δίκτυο τηλεϊατρικής ενσωματώνονται και μια σειρά από wearable συσκευές και μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 3.500 σημεία κατ' οίκον νοσηλείας