ΓΔ: 1430.09 0.45% Τζίρος: 96.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Farmaka, Medicines, Drugs, Pills, Ygeia, Health
Φωτο: Shutterstock

ΙΣΑ: Κατηγορηματική καταδίκη των πρακτικών υπερ-συνταγογράφησης

Απερίφραστη καταδίκη του ΙΣΑ για τις παράνομες συνταγογραφήσεις. Ενσωμάτωση ασφαλιστικών δικλείδων για τη διασφάλιση της ορθής πρακτικής συνταγογράφησης ζητάει ο σύλλογος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επ' αφορμής των ανακοινώσεων της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για ιατρούς που προέβησαν σε υπερσυνταγογράφηση, υπενθυμίζει ότι εξαρχής ως εκπρόσωποι των ιατρών «προκρίναμε αλλά και στην πράξη ενισχύσαμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που επιτρέπει τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό του συστήματος συνταγογράφησης».

Επισημαίνει ότι η ιατρική κοινότητα της χώρας ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που μέσα σε ελάχιστους μήνες εφάρμοσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

 «Σταθερά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ταχθεί ενάντια σε κάθε πρακτική υπερσυνταγογράφησης και καταδικάζει απερίφραστα, τέτοιες συμπεριφορές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο δε της πειθαρχικής του αρμοδιότητας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναμένει τα κρίσιμα εν προκειμένω στοιχεία.

Αναφέρει επίσης, «ότι πέρα από τις ελεγκτικές διαδικασίες θα πρέπει άμεσα και το ίδιο το σύστημα να εκσυγχρονιστεί και να εξορθολογιστεί. Θα πρέπει ειδικότερα να ενταχθούν στο σύστημα όλα τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, αλλά και να ενσωματωθούν οι ενδεδειγμένες και απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες του ίδιου του συστήματος που θα διασφαλίζουν την ορθή πρακτική συνταγογράφησης, κάτι που επί σειρά ετών ζητά ο ΙΣΑ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: 3 ιδιώτες γιατροί στις εφημερίες του νοσοκομείου της Κω

«Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να φτιάξουμε το νέο ΕΣΥ για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας που και θέλουν αλλά και δικαιούνται» τόνισε ο υπουργός Υγείας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο ΠΙΣ να μην υλοποιήσει την διακοπή της συνταγογράφησης

«Θα ισοδυναμούσε με εκβιασμό εκατομμυρίων ασθενών, οι οποίοι θα έμπαιναν ή θα μπουν σε μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, εάν παίρνουν έγχαρτη συνταγή, να πρέπει να πάνε σε μια δημόσια δομή και να την κάνουν ηλεκτρονική» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2025 θα μπει σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο τηλεϊατρικής στην Ελλάδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ε. Αγαπηδάκη, σημείωσε πως στο δίκτυο τηλεϊατρικής ενσωματώνονται και μια σειρά από wearable συσκευές και μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 3.500 σημεία κατ' οίκον νοσηλείας
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: 1137 νέες προσλήψεις για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων».