ΓΔ: 1423.74 0.87% Τζίρος: 107.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:24 DATA

Στο ΣτΕ οι οδηγοί ταξί για το ειδικό σήμα POS στα οχήματά τους

Η επίμαχη υπουργική απόφαση μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι η μη τοποθέτηση του επίμαχου σήματος στο μπαμπρίζ, επιφέρει πρόστιμο των 1.000 ευρώ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί.

Ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 1ης Αυγούστου 2024 απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που υποχρεώνει όλους τους οδηγούς ταξί να τοποθετούν στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ ειδικό σήμα διαστάσεων 25×12 το οποίο θα γνωστοποιεί στα ελληνικά και αγγλικά η κατοχή και χρήση POS.

Να σημειωθεί, ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι η μη τοποθέτηση του επίμαχου σήματος στο μπαμπρίζ, επιφέρει πρόστιμο των 1.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση του σήματος στο πίσω δεξί τζάμι του οχήματος δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας, καθώς εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο από το κάθισμα του οδηγού, προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες, κ.λπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-TAXI-Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί θα είναι η Αθήνα σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας του ΣΑΤΑ

Οι αυτοκινητιστές απεργούν από τις 5:00 το πρωί  έως την ίδια ώρα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Στις 11.00 το πρωί σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται πρόστιμα για τους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Τσιαπακίδη, όλοι οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών που ελέγχθηκαν τη Δευτέρα είχαν πραγματοποιήσει παραβάσεις και το 30% όσων παρανόμησαν ήταν ανήλικοι.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαίωση του Δήμου Αθηναίων από το ΣτΕ για τα επιτρεπόμενα ύψη κτιρίων

Για μια ακόμη φορά, το ΣτΕ όχι μόνο επιβεβαιώνει τη νομολογία του στην οποία συμμορφώνεται ο Δήμος Αθηναίων, αλλά επιπλέον δικαιώνει τη θέση της δημοτικής αρχής για την ανάγκη αποτροπής της υπερδόμησης.
businessdaily-TAXI-Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα, ο ΣΑΤΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής τα ταξί τραβούν χειρόφρενο δηλώνοντας την αγανάκτηση του κλάδου και απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπ. Τουρισμού.