ΓΔ: 2093.72 -0.67% Τζίρος: 153.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:13:37
Καύσιμα
Φώτο: Shutterstock

Έλεγχοι τιμών σε πρατήρια υγρών καυσίμων από τη ΓΓ Καταναλώτή

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε ήδη -μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή- άμεσο έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς και θα επιβάλει πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ελέγχους πραγματοποιεί η ΓΓ Καταναλωτή για τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων σύμφωνα με ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η ραγδαία μείωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου επιβάλει και την προοδευτική μείωση στις λιανικές τιμές πώλησης καυσίμων στα πρατήρια. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε ήδη -μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή- άμεσο έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς και θα επιβάλει πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση». Αυτό γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, σχολίασε: «Παρακολουθούμε με όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την εξέλιξη των καυσίμων στα πρατήρια της χώρας. Στόχος μας να δούμε περαιτέρω μείωση της τιμής στην αντλία, όπως αυτή αντιστοιχεί στο ποσοστό που επιβαρύνει το καύσιμο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο NIS Σερβία
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Κλείνει το μοναδικό διυλιστήριο - Καύσιμα για δύο μήνες ακόμη

Οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα της NIS για ειδική άδεια εισαγωγής πρώτης ύλης, λόγω κυρώσεων που σχετίζονται με την πλειοψηφική συμμετοχή της Gazprom Neft. Απογοήτευση εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς οι Νήσοι Κουκ βοηθούν Ρωσία και Ιράν να παρακάμπτουν τις κυρώσεις

Δεξαμενόπλοια ύποπτα για λαθραία μεταφορά πετρελαίου Ρωσίας και Ιράν χρησιμοποιούν γραφείο στις νήσους Κουκ για να καλύψουν τα ίχνη τους, αποκαλύπτει το Γαλλικό Πρακτορείο εξετάζοντας στοιχεία για τις κυρώσεις.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Στο 4,07/5 η ικανοποίηση ασθενών του ΕΣΥ από τη νοσηλεία τους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η ικανοποίηση ασθενών του ΕΣΥ διαμορφώνεται στο 4,07/5, με υψηλές αξιολογήσεις για γιατρούς και εξοπλισμό, αλλά χαμηλότερες για νοσηλευτικό προσωπικό και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
σημαία Καζακστάν vintage ξύλο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Καζακστάν ζητά από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις στον CPC

Το Καζακστάν κάλεσε την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις στον τερματικό της CPC στη Μαύρη Θάλασσα, μετά τις ζημιές που διέκοψαν τις εξαγωγές πετρελαίου, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις και προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου μετά από επίθεση drone

Συντρίμμια drone προκάλεσαν φωτιά στο διυλιστήριο Αφίπσκι στο Κρασνοντάρ, που τέθηκε υπό έλεγχο. Ζημιές υπέστη τεχνικός εξοπλισμός, όχι δεξαμενές. Η Ρωσία αναχαίτισε 103 ουκρανικά drones, 11 στο Κρασνοντάρ.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Όρμπαν-Πούτιν για ενέργεια και ειρήνευση στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, συναντάται σήμερα στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνομιλίες σχετικά με την ενέργεια και την ειρήνη στην Ουκρανία, διατηρώντας στενές σχέσεις με τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις της ΕΕ.