ΓΔ: 1411.49 -0.37% Τζίρος: 82.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 DATA
Φώτο: Shutterstock

Ημερίδα της ΕΕ για τη δεντροφύτευση «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»

Hμερίδα για την υλοποίηση της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030 διοργανώνουν αύριο Τρίτη στο Μουσείο της Ακρόπολης, η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΕΕ και η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, με θέμα «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»

Στην ημερίδα που θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου της Ακρόπολης από τις 09:00 έως τις 18:00 «θα διερευνηθούν ευκαιρίες, προκλήσεις και δράσεις που ενδείκνυνται για την αύξηση της δασοκάλυψης της Ελλάδας και την αναδάσωση καμένων εκτάσεων, με στόχο την ενίσχυση της βιοποικιλότητας, το μετριασμού της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης βιώσιμων πρακτικών δασοκομίας σε όλη τη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα συζητηθούν επίσης ζητήματα όπως η διαθεσιμότητα εκτάσεων γης κατάλληλων για δενδροφυτεύσεις, η ανάγκη για ποικίλα και κλιματικά προσαρμόσιμα είδη, η αναγκαία συνεργασία των ενδιαφερόμενων φορέων και η επάρκεια των χρηματοδοτικών πόρων, όπως για παράδειγμα μέσα από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στην ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και αρμόδιων φορέων, στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά, εστάλη μήνυμα από 112

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Κέκροπος στον Πειραιά. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς - Κηφισιά.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο Κατσιμίδι: Ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές των ανέμων

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στις 3 και 47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς.