ΓΔ: 1416.78 0.37% Τζίρος: 112.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
businessdaily-Astynomia-DIAS
Φωτο: ΑΠΕ

Έλεγχοι της αστυνομίας σε 126 ανήλικους σε δήμο της Θεσσαλονίκης

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Σε 133 άτομα, από τα οποία τα 126 ήταν ανήλικοι, έγινε έλεγχος κατά τη διάρκεια ειδικής επιχειρησιακής δράσης για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, χθες σε περιοχές του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου. Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Η επιχειρησιακή δράση σχεδιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, 'Αμεσης Δράσης και Αλλοδαπών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει 93 κλοπές στην Πάτρα

Οι κατηγορούμενοι έμπαιναν στα σπίτια, είτε με την μέθοδο της αναρρίχησης, είτε από ανοικτά παράθυρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παραβίαζαν τα παράθυρα ή την εξωτερική πόρτα του σπιτιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη τριών για επεισόδιο σε βάρος δύο ανηλίκων στην Καλαμαριά

Αιτία φαίνεται πως αποτέλεσαν κάποιες προσωπικές διαφορές, με την 16χρονη να στέλνει μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προς τους δύο συνομήλικους παθόντες για το σημείο συνάντησής τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ένας άντρας για διακίνηση ναρκωτικών στη νότια Αττική

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών σχετικών με τη δράση του κατηγορουμένου στην διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων Αττικής, αστυνομικοί τον εντόπισαν και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση.
Elliniki Astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για αιματηρό επεισόδιο σε beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής

Οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου, με τον έναν εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς φαίνεται να δέχτηκε σφαίρα στο στήθος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή της Πιερίας

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεργοί του συλληφθέντα τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένο σε περιοχή της Πιερίας και ισχυρίστηκαν ότι η κόρη του έχει δήθεν τραυματιστεί και ζήτησαν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.