ΓΔ: 1427.29 -0.17% Τζίρος: 101.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:17:39 DATA

Β. Οικονόμου: Ο Δήμος Μαραθώνα συνδέεται με αστική συγκοινωνία

«Ένα αίτημα δεκαετιών έγινε πράξη από τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη και νιώθω υπερήφανος πως συνέβαλα σε αυτή την θετική εξέλιξη για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γεώργιο Σπηλιόπουλο, όπου ανακοινώθηκε επίσημα η σύνδεση του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παρουσία πλήθους κόσμου και σημαντικών προσκεκλημένων.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αποτελεσματικότερη και καλύτερη διασύνδεση του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης, του Γραμματικού και του Βαρνάβα με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ, ώστε να καταστεί προσιτή, συστηματική και αξιόπιστη η καθημερινή συγκοινωνία για τους πολίτες. Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής, τον οποίο επεξεργάζεται ο Ο.Α.Σ.Α., δεν θα περιλαμβάνει πλέον απομακρυσμένες περιοχές.

Η σύνδεση του Δήμου Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία αποτελεί μία σπουδαία εξέλιξη για την τοπική κοινωνία, καθώς διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών και ενισχύει την προσβασιμότητα στην περιοχή. Η έναρξή της εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αττικής, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε:

«Σε μια σημαντική ημέρα για τον ιστορικό Δήμο Μαραθώνα ανακοινώσαμε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Σπηλιόπουλο, την επίσημη σύνδεση του Δήμου με αστική συγκοινωνία! Ένα αίτημα δεκαετιών έγινε πράξη από τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη και νιώθω υπερήφανος πως συνέβαλα σε αυτή την θετική εξέλιξη για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα. Ο Νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης της Αττικής θα διαθέτει λύσεις για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η Γραμμή 4 του Μετρό θα αλλάξει το κυκλοφοριακό στην Αθήνα

Η Γραμμή αυτή θα συνδέει το Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι με το Γουδή περνώντας μέσα από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι και θα εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ από σήμερα, εκ νέου, ο Δακτύλιος - Ποια οχήματα εξαιρούνται

Ο Δακτύλιος θα ισχύσει έως και τις 22 Ιουλίου 2022, ενώ «ελεύθερα» κινούνται ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα με εκ κατασκευής χρήση φυσικού αερίου, υβριδικά και τα EURO 5 και EURO 6, που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα πάνω από 120 g/km.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τη Δευτέρα 25/10 η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον δακτύλιο

Όπως τόνισε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι δικαιούχοι θα μπορούν μέσα από το gov.gr και με τους κωδικούς τους taxisnet και τις πινακίδες να εκδίδουν το «πάσο» που θα τους επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δούκας: Πιστοί στην δέσμευσή μας, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την Αθήνα

«Από την αρχή του έτους, έχουμε φυτέψει περισσότερα από 3.000 δέντρα ενώ σήμερα πραγματοποιούμε μία συμβολική δενδροφύτευση με επιπλέον 30 δέντρα στο Άλσος Παγκρατίου» ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων.