ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Tourism, Tourismos, Greece, Ellada, Naxos
Φωτο: Shutterstock

Προβολή της Νάξου ως ιδανικού προορισμού βιώσιμου τουρισμού στη Βρετανία

Kάθε χρόνο 20 τουριστικοί πράκτορες παρακολουθούν το πρόγραμμα για την βιωσιμότητα και κερδίζουν εκτός από τον τίτλο του Sustainable Ambassador και μια θέση σε ένα fam trip.

Η προβολή της Νάξου ως ιδανικού προορισμού βιώσιμου τουρισμού για την βρετανική αγορά, ήταν ο στόχος του ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, με τη συμμετοχή τεσσάρων στελεχών βρετανικών ταξιδιωτικών οργανισμών στο νησί. 

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από 16 ως 19 Σεπτεμβρίου 2024 σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Cyclades Preservtion Fund και το καταξιωμένο επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό TTG.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε βιολογική φάρμα, βιολογικό μελισσοτροφείο, μουσεία ελαιοτριβείου και ποτοποιίας κίτρου, περιπατητικές διαδρομές στα ορεινά χωριά της Νάξου, μαθήματα μαγειρικής με βιολογικά υλικά σε ξυλόφουρνο, γευσιγνωσία ΠΟΠ τυριών, καθώς και συνάντηση και ενημέρωση από τον σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι αποκόμισαν τις καλύτερες εμπειρίες από τη Νάξο και την ποικιλομορφία των δυνατοτήτων βιώσιμου τουρισμού που προσφέρει το νησί και διαβεβαίωσαν ότι θα εντάξουν τη Νάξο στο πελατολόγιο τους ως «Πρεσβευτές βιωσιμότητας».

Μελισσοκομία στο ημιορεινό παραδοσιακό χωριό Δαμαρίωνας της Νάξου. Στο ταξίδι εξοικείωσης συμμετείχαν ταξιδιωτικοί πράκτορες από τις μεγάλες πλατφόρμες Travel Counsellor, Not Just Travel, The Holiday Village, αλλά και δημοσιογράφος του TTG. Την ομαδική αποστολή συνόδευσε η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κα Ελένη Σκαρβέλη, ενώ η αρθρογραφία για το εν λόγω ταξίδι προγραμματίζεται να αναρτηθεί εντός Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι, η προβολή του νησιού της Νάξου εντάσσεται στη δράση του TTG Sustainable Ambassadors που υποστηρίζει το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με το δημοφιλές επαγγελματικό περιοδικό TTG,το οποίο απευθύνεται σε πάνω από 10.000 συνδρομητές, κατά κύριο λόγο τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής αγοράς.

Kάθε χρόνο 20 τουριστικοί πράκτορες παρακολουθούν το πρόγραμμα για την βιωσιμότητα και κερδίζουν εκτός από τον τίτλο του Sustainable Ambassador και μια θέση σε ένα fam trip. Το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία TTG Sustainable Travel Heroes που διοργανώνεται από το TTG. To 2023,σε συνεργασία με τον Τ/Ο Intrepid και την Avis, διοργανώθηκε αντίστοιχο fam trip στην Κρήτη για την παρουσίαση των βιώσιμων πρακτικών στο νησί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραλία Καρπάθου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προώθηση της Καρπάθου στη Βρετανία με νέα δράση προβολής

Η Κάρπαθος φιλοξένησε δύο Βρετανίδες τουριστικές πράκτορες 14-18 Σεπτεμβρίου 2026, στο πλαίσιο fam trip του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη του βιώσιμου τουρισμού και την προώθηση απευθείας σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεάν είσοδος στα βρετανικά μουσεία και για ξένους επισκέπτες

Η είσοδος στα εθνικά μουσεία της Βρετανίας θα παραμείνει δωρεάν για όλους, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών επισκεπτών, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, διαψεύδοντας το ενδεχόμενο εισιτηρίου μόνο για ξένους που είχε εξεταστεί τον Μάρτιο.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 6 εκατ. Βρετανοί είδαν ζωντανά την Κρήτη στο ITV από το Ρέθυμνο

Η Κρήτη προβλήθηκε διεθνώς μέσω του ITV, με 12 ζωντανές συνδέσεις σε βρετανικές εκπομπές από το Λασίθι. Παρουσιάστηκαν τα τοπία, η φιλοξενία και η γαστρονομία της περιοχής σε 6 εκατομμύρια τηλεθεατές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παραλία Κύπρος διακοπές
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Αναβάθμιση της Κύπρου στις ταξιδιωτικές οδηγίες για Βρετανούς

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών αφαίρεσε τις έκτακτες προειδοποιήσεις για την Κύπρο από την ταξιδιωτική του οδηγία, μετά την υποχώρηση της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθησυχάζοντας έτσι τους Βρετανούς τουρίστες.
Αλόννησος λιμάνι θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αλόννησος κερδίζει διεθνή αναγνώριση για την αυθεντικότητα και τη γαλήνη της

Η αυθεντική και ήρεμη Αλόννησος ξεχωρίζει στον βρετανικό Τύπο, με εφημερίδες όπως ο Guardian και The Sun να τη συστήνουν για χαλαρωτικές διακοπές, λόγω της φύσης, του θαλάσσιου πάρκου και των μοναδικών εμπειριών της.
Εναέρια παραλία Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βράβευση του ΕΟΤ από την Ένωση Ανεξάρτητων Tour Operators Βρετανίας

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας τιμήθηκε με το χάλκινο βραβείο «Tourist Board Partner of the Year 2025» από την Ένωση Ανεξάρτητων Tour Operators (AITO) στη Βρετανία για την προώθηση της Ελλάδας σε εναλλακτικούς προορισμούς.