ΓΔ: 1418.42 -0.73% Τζίρος: 812.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 DATA
Φώτο: Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους

Το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» γίνεται Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου

Το νέο Κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες αιχμής, με πρόσβαση σε κλινικές δοκιμές και καινοτόμες θεραπείες, προσφέροντας στους ασθενείς την ευκαιρία να λαμβάνουν τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες.

Το πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου (Comprehensive Cancer Center, CCC) στην Ελλάδα πρόκειται να γίνει το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας». Η επίσημη διαπίστευση του Κέντρου έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2025, η χρηματοδότηση γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 2.000.000 ευρώ.

Στόχος του Ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου είναι να παρέχει εξειδικευμένη, πολυτομεακή και εξατομικευμένη φροντίδα στους ασθενείς με καρκίνο, με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών και την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες. Το Κέντρο θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και υπηρεσίες υποστήριξης για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα, το νέο Κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες αιχμής, με πρόσβαση σε κλινικές δοκιμές και καινοτόμες θεραπείες, προσφέροντας στους ασθενείς την ευκαιρία να λαμβάνουν τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες. Επιπλέον, οι ομάδες εξειδικευμένων ιατρών από διάφορους κλάδους θα συνεργάζονται για τη δημιουργία εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας.

«Η δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" σηματοδοτεί μία νέα εποχή στη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα. Η φροντίδα θα είναι πλέον περισσότερο εστιασμένη στον ασθενή, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες και την υποστήριξη που χρειάζονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι οικογένειές τους. Είναι μία έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών στη χώρα μας», δήλωσε, κατά την επισκεψή του στο νοσοκομείο, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια αντιγριπικά εμβόλια θα χρειάζονται από φέτος ιατρική συνταγή

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει πως ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας καθώς προλαμβάνει σοβαρές επιπλοκές και συμβάλλει στη συνολική μείωση της διασποράς του ιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Κυριακίδου: Κοινή δράση για δωρεά εμβολίων από ΕΕ κατά της mpox

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, σε επιστολή της επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές δωρεές θα έχουν πιο άμεσο αντίκτυπο εάν συντονιστούν και διοχετευτούν με τη δοκιμασμένη προσέγγιση Team Europe.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Έργα ύψους 80.675.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της εξάρτησης

«Έχουμε πάντα ανοιχτή της πόρτα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το πρόβλημα της εξάρτησης, σε κάθε στάδιο αυτής, χωρίς διακρίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2025 θα μπει σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο τηλεϊατρικής στην Ελλάδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ε. Αγαπηδάκη, σημείωσε πως στο δίκτυο τηλεϊατρικής ενσωματώνονται και μια σειρά από wearable συσκευές και μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 3.500 σημεία κατ' οίκον νοσηλείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith αυτό θα συμβεί λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά».