ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Περισσότερες προσλήψεις στα νοσοκομεία ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο ΙΣΑ ζητά να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με έκτακτες προσλήψεις προσωπικού και να επιστρέψουν όσοι επιθυμούν από τους 400 γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν προ διμήνου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, και ζητά να ενισχυθούν οι δημόσιες Δομές Υγείας, με προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοιού στη χώρα μας.

Επιπλέον ο ΙΣΑ ζητά να επισπευστούν οι προσλήψεις νέου προσωπικού που θα στελεχώσουν άμεσα τα νοσοκομεία να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και παράλληλα να αξιοποιηθούν όποιοι από το έμπειρο προσωπικό του ΕΣΥ που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε επιθυμούν να επιστρέψουν για διάστημα ενός χρόνου προκειμένου να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες.

Επίσης ζητά να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού -το οποίο αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για να νοσήσει από τον ιο- όπως είναι το αναγκαίο υλικό προστασίας π.χ μάσκες απολυμαντικά κ.τ.λ

Ειδικότερα στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς και επιστήμονες φαίνεται ότι θωράκισαν τη χώρα σε επίπεδο πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού [Covid-19] στην κοινότητα, στο μέτρο του δυνατού. Φαίνεται όμως ότι διεθνώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συνεπώς και στη χώρα μας βρισκόμαστε μπροστά σε μία πανδημία. Τα μέτρα πρόληψης δεν επαρκούν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας και σύμβουλος της πολιτείας θεωρεί χρέος του και επιβεβλημένο να συμβάλει στο αγώνα αυτό της πολιτείας και της κοινωνίας με συγκεκριμένες προτάσεις.

Έχουμε ήδη ζητήσει δημοσίως να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας, με προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοού στη χώρα μας και συγκεκριμένα να επισπευστούν οι προσλήψεις νέου προσωπικού που θα στελεχώσει άμεσα τα νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

Προτείνουμε επίσης και ζητούμε να εξεταστεί άμεσα ως μέτρο έκτακτης ανάγκης η, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση, επιστροφή των ιατρών του ΕΣΥ που πρόσφατα, προ διμήνου μόλις, συνταξιοδοτήθηκαν από το ΕΣΥ για τουλάχιστον ένα έτος. Αυτοί, οι περίπου 400 συνάδελφοι, έχουν κατά τεκμήριο την εμπειρία και τη γνώση να αντιμετωπίσουν σοβαρά πάσχοντες ασθενείς, αλλά και να εκπαιδεύσουν τις νεότερες γενιές των συναδέλφων μας. Είναι κατά τεκμήριο ικανοί να συντονίσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της ενδεχόμενης πανδημίας, να εφαρμόσουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ή θεραπεία.

Αποτελούν και συνιστούν ένα έμπειρο και πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να βοηθήσουν αποτελεσματικά για τη συστηματική και βέλτιστη αντιμετώπιση μίας έκτακτης κατάστασης που ενδέχεται να προκύψει στο άμεσο μέλλον για το συγκεκριμένο σκοπό και σε συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα επιλεγούν με την αυτονόητη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών για το υγειονομικό προσωπικό. Αρκεί η σχετική πολιτική βούληση και νομοθετική πρωτοβουλία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Δαβάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση για οφειλές ΕΟΠΥΥ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία έως 31/12/2026

Με νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλει 48,6 εκατ. ευρώ μέχρι τέλη 2026 για να εξοφλήσει οφειλές προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για την περίοδο 2012-2022, επιλύοντας χρόνιες εκκρεμότητες.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Υπέρ της επέκτασης του ΚΥ Βάμου ο Γεωργιάδης, νέες προκηρύξεις θέσεων

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στηρίζει την επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου, ξεκινώντας με μελέτη, και τόνισε τη σημασία συνεργασίας με το Δήμο για στελέχωση και ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυξήθηκαν οι νέοι αιμοδότες 18-25 και όσοι επέστρεψαν

Η αιμοδοσία στην Ελλάδα καταγράφει σημαντική αύξηση, ιδιαίτερα στους νέους και στους νέους αιμοδότες, παρά τις εποχικές δυσκολίες. Βελτιώθηκε η επάρκεια και η ασφάλεια του αίματος, με το 70% να προέρχεται από εθελοντές.
Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ενίσχυση της ελληνοαιγυπτιακής συνεργασίας και στην υγεία

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα συνάντησε τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας, την ανάπτυξη υποδομών και τη βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών των δύο χωρών.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.