ΓΔ: 1417.77 0.76% Τζίρος: 36.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:27:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς

Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Τροχανάς που συνέδεσε την ζωή του με το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών καταβεβλημένος από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε ηλικία 84 ετών απεβίωσε ο Μιχάλης Τροχανάς που διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ την περίοδο 1995-1999, ενώ πριν λίγα χρόνια είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την σωτηρία της ομάδας.

Ο επιχειρηματίας που συνέδεσε την ζωή του με την ΑΕΚ, υπήρξε μια από τις προσωπικότητες που χαράχτηκαν στην ιστορία της «Βασίλισσας». Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, ο Τροχανάς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τους Γ. Μελισσανίδη και Γ. Κάρρα καταβάλλοντας αντίτιμο 1,5 δισ. δραχμών, και μεταβίβασε τις μετοχές της «Ένωσης» στην Enic τέσσερα χρόνια αργότερα λαμβάνοντας το ποσό των 2,4 δισ. δραχμών σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής.

Κατά την διάρκεια της θητείας του Μιχάλη Τροχανά στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ, έγινε η αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά απέκτησε τον Ντέμη Νικολαΐδη που αναδείχθηκε στον ηγέτη της ομάδας. Κατά την διάρκεια της προεδρικής του θητείας, η ΑΕΚ κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδος (1996 και 1997) και ένα Σούπερ Καπ (1996). Η θητεία του χαρακτηρίστηκε έντονη, έχοντας πολλές παρεμβάσεις και ρηξικέλευθες προτάσεις.

Ταλαιπωρημένος τα τελευταία χρόνια από σοβαρά προβλήματα υγείας κατέληξε τελικά το βράδυ της Πέμπτης. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Ραφήνα. Μια από τις τελευταίες του επιθυμίες ήταν να φύγει με τη σημαία της ΑΕΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Melissanidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΕΚ: Αποχωρεί ο Μελισσανίδης, νέος ιδιοκτήτης ο εφοπλιστής Μ. Ηλιόπουλος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ανήκει στην νέα γενιά Ελλήνων εφοπλιστών που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια, ενώ πλέον είναι ιδιαίτερα ενεργός στην ελληνική ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση πτήσεων ελικοπτέρων και drone στην Αττική λόγω τελικού UEFA

Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από την 14.00 ώρα της 29 Μαΐου 2024 έως και την 06.00 ώρα της επόμενης μέρας και καλύπτει περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής στην οποία περιλαμβάνονται τα σημεία όπου θα διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμότητα του ΕΚΑΒ για την υγειονομική κάλυψη στον τελικό της UEFA

Στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα θα επιχειρούν, πέντε ασθενοφόρα οχήματα, δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) καθώς και τέσσερις μοτοσικλέτες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ.