ΓΔ: 1429.79 0.43% Τζίρος: 100.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Apergia, Poreia, Diadilosi
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Απεργιακή κινητοποίηση στις 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ επιτίθεται στην οικονομική πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ στις 10/10 θα υπάρξει συνεδρίαση του ΓΣ προκειμένου να οργανωθεί η όλη διαδικασία.

Απόφαση για 24ωρη Γενική Απεργία έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔY σε συνεδρίασή της, καθώς διαμαρτύρεται για την οικονομική πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση. 

Στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται το σκεπτικό της απόφασης για την απεργία τονίζεται ότι «εκτιμώντας την ανάγκη πανεργατικής – πανυπαλληλικής απεργίας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απέναντι στην ανάλγητη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που, μια ακόμη χρονιά καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης μέσα στον Νοέμβρη, προτείνοντας σε όλους τους φορείς ως ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 13 του Νοέμβρη. Στις 10 του Οκτώβρη θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο, 21 Μαΐου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, «όπου οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».