ΓΔ: 1413.54 -0.88% Τζίρος: 86.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέο μήνυμα από το 112 λόγω της μεγάλης φωτιάς στον Πλατανιά Χανίων

Η τουριστική περιοχή του Πλατανιά αυτή την ώρα περνάει δύσκολες στιγμές, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε καλαμιώνα μεταξύ της ακτογραμμής και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες για να απομακρυνθούν από τα σημεία που βρίσκονται κοντά στη μεγάλη φωτιά που καίει στον Πλατανιά Χανίων, προς την περιοχή Γεράνι, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη, τουρίστες αποχωρούν με βαλίτσες από ξενοδοχεία ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, τη στιγ ενώ τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα προσπαθούν να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις που διαρκώς ενισχύονται.

Η τουριστική περιοχή του Πλατανιά αυτή την ώρα περνάει δύσκολες στιγμές, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε καλαμιώνα μεταξύ της ακτογραμμής και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκολεύει το πυροσβεστικό έργο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανίων που ξέσπασε νωρίτερα

Αποφύγαμε τα χειρότερα δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, που μαζί με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη βρίσκονται επί τόπου της πληγείσας περιοχής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Κρήτη και Β. Αιγαίο

Σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε όλη την Κρήτη

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση red code, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην περιφέρεια Κρήτης

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.