ΓΔ: 1434.17 -0.62% Τζίρος: 52.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
patates_georgia
Φώτο: Shutterstock

Καταγραφές ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι έκανε ο ΕΛΓΑ

Κλιμάκιο του υποκαταστήματος Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές στους δήμους Ελασσόνας και Κιλελέρ, όπου καταγράφονται ζημίες ολοκληρωτικού χαρακτήρα σε αμπέλια.

Κλιμάκια του ΕΛ.Γ.Α., αποτελούμενα από γεωπόνους υπαλλήλους του Οργανισμού, έχουν κινητοποιηθεί από σήμερα το πρωί και επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές από τις σφοδρότατες χαλαζοπτώσεις του Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και άλλες περιοχές, στις οποίες επίσης εκδηλώθηκαν αντίστοιχες χαλαζοπτώσεις, όπως την Αιτωλοακαρνανία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και τη Φθιώτιδα, οι οποίες επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Κλιμάκιο του υποκαταστήματος Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές στους δήμους Ελασσόνας και Κιλελέρ, όπου καταγράφονται ζημίες ολοκληρωτικού χαρακτήρα σε αμπέλια, καρύδια, δενδρώδεις καλλιέργειες, καπνά κλπ και του δήμου Σοφάδων της Π.Ε. Καρδίτσας με ζημίες στο βαμβάκι, τη μηδική κτλ.

Τέλος, ακολουθούν οι επισημάνσεις στον δήμο Μετεώρων της Π.Ε. Τρικάλων.

Κλιμάκιο του υποκαταστήματος Κοζάνης επισκέφθηκε τις περιοχές του δήμου Βελβεντού, όπου διαπιστώθηκαν καταστροφές στις καλλιέργειες μήλων, ροδάκινων, νεκταρινιών, λωτών και αμπελιών και στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Ίμερα ζημίες σε ελαιοκαλλιέργειες.

Κλιμάκιο του υποκαταστήματος Αγρινίου κινείται στην ευρύτερη περιοχή της αρμοδιότητάς του και καταγράφονται ζημίες σε ελαιοκαλλιέργειες.

Κλιμάκιο του υποκαταστήματος Τρίπολης καταγράφει ζημίες σε ελαιοκαλλιέργειες και λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες στις περιοχές της Π.Ε Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Κλιμάκιο του υποκαταστήματος Λαμίας επισημαίνει ζημίες στην ευρύτερη περιοχή της αρμοδιότητάς του σε ελαιοκαλλιέργειες και ετήσιες καλλιέργειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται πληρωμές 76 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2023

Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο μηνών 130 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ά εξαμήνου του 2024.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνονται οι προκαταβολές αποζημίωσης στους πυρόπληκτους αγρότες

Η προκαταβολή αγγίζει το 35% επί της αρχικής εκτιμώμενης ζημίας σε φυτικά μέσα παραγωγής η οποία ανέρχεται στο ποσό των 144 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και των 96 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες.
Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σώματα ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις σε ετοιμότητα για την «ATENA»

Συστάσεις εξέδωσε εκ νέου η Πολιτική Προστασία προς τους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση της θερμοκρασίας με νεφώσεις βροχές και κάποιες καταιγίδες

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν, ενώ θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31-32 βαθμούς.