ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Ξεκίνησαν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, πότε ανοίγουν τα σχολεία

Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών αρχίζει λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους και οι ώρες λειτουργίας τους είναι από Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 15.45.

Το κατώφλι των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών περνούν σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Κάθε χρόνο η λειτουργία τους ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου όμως φέτος το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών μετατέθηκε για την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα.

Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών αρχίζει λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους και οι ώρες λειτουργίας τους είναι από Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 15.45.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Τα σχολεία όλης της χώρας αναμένεται να ανοίξουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Το πρώτο κουδούνι χτυπά στις 08:15 π.μ. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια θα ενημερωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου για την ακριβή ώρα του αγιασμού στα σχολεία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από τους γονείς ή εκπροσώπους των παιδιών με χρήση των κωδικών του Taxisnet στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Ελληνική σημαία Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνητρα για στέγαση εκπαιδευτικών σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει σχέδιο κινήτρων με δήμους για μόνιμα σπίτια σε εκπαιδευτικούς νησιών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών. Προβλέπεται επιστροφή ενοικίου για όσους νοικιάζουν στον τόπο υπηρεσίας τους.
ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα λειτουργεί κανονικά το καλοκαίρι

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μείνει διαθέσιμο και το καλοκαίρι, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, διαγωνίσματα και βιντεομαθήματα σε μαθητές και αποφοίτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Οι χρήστες ξεπέρασαν τις 410.000.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2026: Προβλέψεις για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών και των στατιστικών των Πανελλαδικών 2026, διαφαίνεται ότι οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, σύμφωνα με τον αναλυτή Γιώργο Χατζητέγα.