ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Σεισμός 5,3 ρίχτερ σε Ρέθυμνο και Χανιά - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά».

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη όπως είπε στο ΑΠΕ «κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα».

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά». Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάτι καμένη περιοχή αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη και νησιά

Αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, Αττική, Κρήτη, περιοχές Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου μπαίνουν σε Red Code λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Κρήτης θέτει σε επιφυλακή τον μηχανισμό λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Απαγορεύεται η πρόσβαση και δραστηριότητες σε δάση και υπαίθριες περιοχές. Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο, Κρήτη

Για αύριο, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε πολλές περιοχές, κυρίως στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Drone πάνω από βουνά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Πλατανιά: Εναέρια επιτήρηση με drones στα Χανιά

Ο δήμος Πλατανιά χρησιμοποιεί drone για εναέρια επιτήρηση και πυροπροστασία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, στοχεύοντας στην έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών σε δυσπρόσιτες περιοχές, κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Πυρκαγία, φωτία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη, Κάρπαθο και Κάσο

Σε κατάσταση «Red Code» τίθενται Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι, Κάρπαθος και Κάσος λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Ενισχύονται τα μέτρα ετοιμότητας του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών.