ΓΔ: 1425.36 -0.50% Τζίρος: 82.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Σεισμός 5,3 ρίχτερ σε Ρέθυμνο και Χανιά - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά».

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη όπως είπε στο ΑΠΕ «κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα».

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά». Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kikilias-Vasilis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Έρχεται η άσκηση αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ»

Στόχοι της άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.
Vroxi, Kakokairia, Kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Σώοι οι δύο αγνοούμενοι - Μήνυμα του «112» στους κατοίκους Λασιθίου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άντρας από το όχημα του στην περιοχή Αγίας Πελασγίας του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, που παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσελέντης για σεισμό στη Δεσφίνα: Σε δύο 24ωρα θα ξέρουμε αν ήταν ο κύριος

Όπως επισημαίνει «μετατόπιση προς άλλα μεγάλο γειτονικά ρήγματα δε βλέπουμε. Το Γεωδυναμικό παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου με τα δίκτυα του και θα σας ενημερώνει».
Kriti, Seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκαλοχώρι: Eγκαίνια του ναού που κατέρρευσε ένα χρόνο μετά το σεισμό

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, το εκκλησάκι ανακατασκευάστηκε και την παραμονή της εορτής του, Τρίτη 19 Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, και την Τετάρτη 20 Ιουλίου θεία λειτουργία.