ΓΔ: 1437.68 0.35% Τζίρος: 59.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεχίζονται οι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κρήτη - 3.301 παραβάσεις

Τα στελέχη της Τροχαίας στο νησί υπενθυμίζουν διαρκώς ότι: «Η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις.

Συνεχίζονται οι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι από συνεργεία της Τροχαίας στην Περιφέρεια της Κρήτης και την τελευταία εβδομάδα διενεργήθηκαν 9.428 έλεγχοι σε οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.301 παραβάσεις. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των γενικευμένων ελέγχων, ενεργειών και δράσεων, που αφορούν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Σκοπός των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα από 18 έως 24 Αυγούστου είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών και αυτοί έγιναν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Οι παραβάσεις, αφορούν: «Υπερβολική Ταχύτητα 403, Μη χρήση προστατευτικού κράνους 268, Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 168, Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 106, Χρήση κινητού τηλεφώνου 55, Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 90, Αντικανονικό προσπέρασμα 71, Αντικανονικοί ελιγμοί 128, Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 23 και λοιπές παραβάσεις 1.989».

Τα στελέχη της Τροχαίας στο νησί υπενθυμίζουν διαρκώς ότι: «Η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Η οδική ασφάλεια, μας αφορά όλους, ευαισθητοποίηση, η αλλαγή νοοτροπίας, η αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας μας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, για να μπει επιτέλους ένα «stop» στα τροχαία ατυχήματα. Ας είναι αυτό το μήνυμα και ο τρόπος σκέψης μας, για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβολικός αποκλεισμός διαμαρτυρίας του ΒΟΑΚ αύριο λόγω δυστυχήματος

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων ΟΕΒΕΝΧ, «τις τελευταίες δεκαετίες η Κρήτη βιώνει μία τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο βωμό της ασφάλτου του ΒΟΑΚ».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο νησί της Κρήτης

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η καταστολή της εγκληματικότητας, η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Με μισό κιλό κάνναβης κρυμμένο σε βαλίτσα, συνελήφθησαν τρία άτομα

Η σύλληψή τους έγινε στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την οποία τα δύο από τα τρία άτομα εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κοντά στο σπίτι του τρίτου.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτεταμένοι έλεγχοι από ΕΛΑΣ και ΕΑΔ για ανεμβολίαστους στην εστίαση

Ξεκινούν από αύριο οι έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.